Kuvina Googlen Android M

Uusi Android-versio on tarkoitus saada valmiiksi kolmannen vuosineljänneksen aikana. Kehitys on jo kovassa käynnissä ja hiljattain Google julkaisi maailmalle toistaiseksi Android M -nimeä kantavasta mobiilialustastaan ensimmäisen preview-version. Toinen testiversio saapuu kesäkuussa ja kolmas, joka vastaa jo lähes lopullista tuotetta heinäkuussa. Sen jälkeen Android M tuodaan yleisesti saataville heinä-syyskuun aikana. Lopullista nimeä on arvailtu kovasti, mutta edelleenkin se tuntuu olevan suuri kysymysmerkki. Ilmaan on heitetty ainakin sellaisia nimiä kuten Android Marshmallow, Android Milkshake ja Android Muffin, mutta aika näyttää millä nimellä ja mallinumerolla Android M markkinoilla nähdään.

Itsessään Android M sisältää ainakin toistaiseksi hyvin vähän ulkoisia uudistuksia, sillä se keskittyy niin sanotusti perusasioihin ja Lollipopissa lanseerattujen toimintojen optimoimiseen. Visuaalisia muutoksiakin kuitenkin löytyy, kuten kehitysvalikon tumma teema ja vertikaalisesti rullaava sovellusvalikko.

Suositun Kuvina-sarjan tuoreimpaan osaan olemme keränneet Android M:n uudistuksia. Osa niistä liittyy käyttöliittymään ja toiset uusiin ominaisuuksiin. Mukana on myös kuvia, joissa Android M:ää verrataan nykyiseen Android 5.1 Lollipop -versioon.

1 kommentti

  1. Näyttäviä kuvia kuten aina. Näitä on mukava seurata ja hienoa, että ovat palanneet MobiiliBlogin myötä!

Kommentointi on suljettu!