Toukokuun myydyimmät puhelimet: Galaxy S6 ei noussut suomalaisten suosikiksi

Kuukausi vaihtui ja kesän voidaan virallisesti sanoa olevan vihdoin täällä. Kesäkuulle siirtyminen tarkoittaa myös sitä, että operaattorit ovat julkaisseet jo perinteeksi muodostuneet myydyimpien puhelimien listansa. Toukokuussa valtakauttaan jatkoi Apple iPhone 6, joka oli myydyin puhelin Soneralla ja Elisalla. DNA:lla Applen lippulaiva sai tyytyä kolmanteen sijaan, kun korealaisen Samsungin Galaxy S4 mini sekä Galaxy Trend Plus kiilasivat sen edelle.

Koko kevään jatkunut trendi vahvistui toukokuussa. Suomalaiset arvostavat eri merkkien ykkösmalleja, ja toisaalta edulliset peruslaitteet, varsinkin 4G-kykyiset älypuhelimet, löytävät yleisönsä hyvin. Koulujen päättyessä ostetaan parempia älypuhelimia valmistujaislahjaksi, ja toisaalta edullisia peruspuhelimia pienempien koululaisten ensimmäiseksi kännykäksi”, sanoo Soneran laiteliiketoiminnasta vastaava Markku Saranpää.

Allekirjoittaneen mielestä kotimaisten operaattoreiden listoilla erityisen merkille pantavaa on se, ettei Samsungin uusi Galaxy S6 -tuoteperhe ole onnistunut nousemaan kärkikahinoihin. Onko tähän syynä hinta vai mikä, sitä on vaikea arvioida. Periaatteessa uudessa sarjassa korjattiin kaikki edellisten mallien ongelmat, jotka littyivät lähinnä muoviseen rakenteeseen. Toisaalta listoilla 850 euron lähtöhinnalla myytävä Galaxy S6 edge -variantti on perusmallin edellä. Niinpä hinta ei tuntuisi olevan ongelma. Ehkäpä vain kuluttajien kiinnostus Samsungin lippulaivoja kohtaan on lopahtanut. Mitä arvelette? Yleisesti Samsung myy Suomessa kuitenkin edelleen hyvin, ainakin edullisempien mallien osalta. Sama koskee myös Microsoftia, jonka mallisto Suomessa on erittäin laaja.

Microsoftin mallisto on varsin laaja ja se myy tasaisesti kautta linjan. Tuotemerkillä ei tällä hetkellä ole yhtä tai kahta yksittäistä kuumaa suosikkipuhelinta, joka ottaisi listasijoituksia, mutta kokonaisuutena Microsoftin puhelimet ovat hyvin suosittuja”, DNA Kaupan johtaja Sami Aavikko kertoo.

DNA:n myydyimmät puhelimet toukokuussa 2015:

 1. Samsung Galaxy Trend Plus
 2. Samsung Galaxy S4 Mini
 3. Apple iPhone 6
 4. Samsung Galaxy Ace 4
 5. Samsung Galaxy A3
 6. Nokia Lumia 630
 7. Samsung Galaxy S6 Edge
 8. Samsung Galaxy S5
 9. Microsoft Lumia 535
 10. Samsung Galaxy S6

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet toukokuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6 (4G)
 2. Samsung Galaxy Trend Plus
 3. Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
 4. Apple iPhone 5c 8GB (4G)
 5. Samsung Galaxy S4 mini (4G)
 6. Nokia 301
 7. Samsung Galaxy A3 (4G)
 8. Samsung Galaxy S5 (4G)
 9. Apple iPhone 5s (4G)
 10. Samsung Galaxy S6 edge (4G)
 11. Sony Xperia Z1 (4G)
 12. Samsung Galaxy A5 (4G)
 13. Nokia Lumia 635 (4G)
 14. Samsung Galaxy S6 (4G)
 15. Huawei Honor 6 (4G)

Soneran myydyimmät puhelimet toukokuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6
 2. Apple iPhone 5S
 3. Nokia 301
 4. Nokia Lumia 635
 5. Samsung Galaxy Ace 4
 6. Apple iPhone 6+
 7. Samsung Galaxy S6 Edge
 8. Samsung Galaxy A3
 9. Samsung Galaxy S6
 10. Samsung Galaxy S4 Mini

2 kommenttia

 1. Luulisin että samsungien kohdalla on hinta ongelmana.. Itse hankin S6Edgen ja olen erittäin tyytyväinen! Akku saisi kestää hieman pidempään, mutta minkäs teet.. Ei se sen huonompi ole kuin muillakaan.

  Mutta uskoisin että hinta + muistikorttipaikan puuttuminen vaikuttavat ostajiin jonkin verran.

  1. Myyntitilastojen perusteella juuri edge-malli kiinnostaa. Varmaan nousisi kolmen kärkeen, jos hinta olisi (alkaen) 699 luokkaa. Perus S6:n hintaa pitäs toki laskea sitten vähintää satasella tai poistaa myynnistä vaikka kokonaan.

Kommentointi on suljettu!