Android vilahti Lumia 535:n ruudulla Microsoftin virallisella sivustolla

Niin sanotut mainosmokat eivät ole uusi asia. MobiiliBloginkin historiassa niistä on uutisoitu muutamiin kertoihin. Esimerkiksi vuonna 2011 Nokian virallisella markkinointivideolla nähtiin yhtiön tuolloinen lippulaivapuhelin, N8, ruudullaan täysiverinen Windows XP -käyttöjärjestelmä. Todellisuudessahan Nokia N8 perustuu Symbianiin, joka aikoinaan hallitsi älypuhelinmarkkinoita.

Tämänkertainenkin moka voidaan ainakin kaukaisesti yhdistää Nokiaan, sillä se liittyy Microsoftiin, jolle Nokia myi matkapuhelinliiketoimintansa. Microsoft on nimittäin hetkellisesti markkinoinut Lumia 535 -puhelinta omalla sivustollaan kuvalla, jossa laitteen ruudulla on Android-käyttöjärjestelmä Vine-sovelluksella. Nyt virhe on jo poistettu ja näytölle on vaihdettu Skype-sovelluksen Windows Phone -versio.

Kuvaa voidaan sinällään pitää hauskana yhteensattumana, että kuluvan vuoden aikana saapuva Windows 10 -käyttöjärjestelmä helpottaa mobiilisovelluksien kääntämistä Microsoftin alustalle. Parhaimmillaan kehittäjä voi ottaa valmiin Android– (C++ ja Java) tai iOS-koodin (Objective-C) ja kääntää sen suoraan toimivaksi Windows-versioksi. Todellisuudessa homma vaatinee useimmiten hieman enemmän vaivaa, mutta joka tapauksessa Windows 10 tulee nopeuttamaan ohjelmien ja pelien kääntämistä alustalta toiselle.

PhoneArena, When marketing fails: Microsoft’s Lumia 535 page shows off Vine – for Android