Chrome-selaimen tuorein Android-versio tuo esimakua Now on tap -ominaisuudesta

Julkaisimme MobiiliBlogissa kuluneella viikolla ensimmäisenä kotimaisena sivustona videokatsauksen Googlen tulevaan Android-versioon, joka kulkee toistaiseksi nimellä Android M. Harmittelimme tuolloin erittäin mielenkiintoisen Now on tap -toiminnallisuuden puutetta, joka on laajennus jo nykyiseltään hyvin käytännölliseen Google Now -palvelukokonaisuuteen. Se tuo Googlen laajan hakutietokannan yhden painalluksen päähän, mahdollistaen Google Now:n hyödyntämisen ilman sen hetkisestä sovelluksesta poistumista. Ominaisuus tulee toimimaan Android M -käyttöjärjestelmäjulkaisun lopullisessa versiossa yksinkertaisesti kotinäppäimen pitkällä painalluksella, jonka jälkeen palvelu skannaa ruudun sisällön ja nostaa näytölle siihen liittyvää sisältöä. Tämä tulee toimimaan kautta linjan eri sovelluksissa ja nopeuttamaan älykkään ja käyttäjän toimien mukaan muokkautuvan Googlen Now:n hyödyntämistä.

Android Chrome Touch to Search

Nyt tämä ominaisuus on tuotu omana päivityksenä Chrome-verkkoselaimen tuoreimpaan versioon. Kyseessä ei ole täysin vastaava ominaisuus ja niinpä se kulkeekin nimellä Touch to Search. Se toimii periaatteella, jossa käyttäjä korostaa sanan tai virkkeen, josta haluaa löytää lisää tietoa Googlen kautta. Tämän seurauksena selaimen alareunaan ilmestyy palkki, jota koskettamalla pääsee suoraan korostetulla tekstinpätkällä tehtyyn hakuun. Erittäin kätevä ja hyödyllinen toiminto! Ainakin allekirjoittanut voi jo hyvin nähdä Now on tapin olevan ehdottomasti yksi tulevan Android M -julkaisun merkittävimmistä käytettävyyttä parantavista uudistuksista.

Jos haluat siis saada esimakua kolmannen vuosineljänneksen aikana julkaistavan Android M -käyttöjärjestelmän Now on tap -toiminnallisuudesta, päivitä Chrome-verkkoselaimesi Google Play -kaupan kautta uusimpaan versioon.