Samsung Galaxy S6 active virallisesti julki

Galaxy S5:ssä kovasti hehkutettu vedenkestävyys sai kyytiä, kun korealainen Samsung esitteli keväällä maailmalle Galaxy S6:n sekä Galaxy S6 edgen. Kuluttajilla ei ole kuitenkaan syytä huoleen, sillä lippulaivatason älypuhelinta kovempaan käyttöön vaativille tarjolle on tulossa odotetusti Galaxy S6 active, jonka Samsung ja AT&T-operaattori ovat tänään julkistaneet. Uutuus saapuu Yhdysvalloissa myyntiin 12. kesäkuuta hinnalla, joka riippuu paljon siitä minkälaisen kytkysopimuksen AT&T:n kanssa tekee. Laitteen saatavuus ja hinnoittelu ovat muun maailman osalta vielä kysymysmerkkejä, mutta niistä kuullaan varmasti lisää aivan lähitulevaisuudessa.

Uusi Galaxy S6 active säilyttää perusmallin kovat tekniset ominaisuudet, heittäen mukaan Mil-STD-810G- ja IP68-suojaluokitukset. Kahdeksan suoritinydintä sisältävällä Exynos 7420 -järjestelmäpiirillä, kolmen gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 5,1 tuuman (2560×1440 pikseliä) Quad HD Super AMOLED -kosketusnäytöllä varustetun Galaxy S6 activen voi näin ollen upottaa puolentoista metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi, jonka lisäksi uutukainen on suojattu tavallista paremmin pölyltä, pieniltä iskuilta sekä lämpötilojen ja ilmankosteuden suurilta vaihteluilta. Parempi suojaus näkyy myös laitteen olemuksessa ja kapasitiivisten kosketuspainikkeiden vaihtumisella fyysisiin.

Kuvausominaisuudet vaikuttaisivat olevan myös kohdallaan. Takana on 16 ja edessä viiden megapikselin kamera. Tallennustilaa löytyy 32 gigatavua ja ainakaan Yhdysvalloissa muita versioita ei tämän osalta vaikuttaisi olevan tarjolla. Tämä voi olla osalle suuri miinus, koska muistikorttipaikkaa uutukainen ei tarjoa.

Galaxy S6 activen muita keskeisimpiä ominaisuuksia ovat Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä, perusmallia huomattavasti tehokkaampi 3500 milliampeeritunnin akku sekä sisäänrakennettu tuki langattomalle lataukselle. Kooltaan se on 73,6 x 146,9 x 8,8 millimetriä, kun tavallisen Galaxy S6:n vastaavat mitat ovat 70,5 x 143,4 x 6,8 millimetriä. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen, sininen ja harmaa.