Gionee Elife E8 haastaa suuret nimet lippulaivapuhelimissa

Markkinoilla hieman tuntemattomampi Gionee on esitellyt maailmalle eilen uuden lippulaivapuhelimensa, joka kantaa nimeä Elife E8. Se panostaa erityisesti kameraominaisuuksiin ja julkistustilaisuudessa uutuutta tällä osa-alueella olikin kehumassa National Geographicin kuvaaja Fritz Hoffmann, joka esitteli yleisölle laitteella ottamiaan kuvia.

Gioneen tavoitteena on ollut luoda markkinoiden paras kamerapuhelin. Tavoite on kova, joten niin ovat myös valmistajan pöytään lyömät numerot. Uutuudessa on nimittäin 23,7 megapikselin kamera, joka tarjoaa kunnollisen zoomin ilman laadun heikentymistä ja mahdollisuuden luoda 100 megapikselin kuvia. Sensori rakentuu kuudesta linssielementistä ja tarkentaa kohteeseen 0,08-0,2 sekunnissa. Mukana on optinen kuvanvakain, kaksivärinen LED-salama sekä tuki 4K-videokuvaukselle.

Puhelin rakentuu Android-käyttöjärjestelmän ympärille, jonka tarkka versionumero on kuitenkin toistaiseksi kysymysmerkki. Sisällä sykkii Mediatek Helio X10 -järjestelmäpiiri, jossa on kahdeksan kahden gigahertsin suoritinydintä. Käyttömuistia löytyy kolme gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 64 gigatavua. Kuuden tuuman kosketusnäyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja on kooltaan kuusi tuumaa sekä tarjoaa 2560 x 1440 pikselin resoluution.

Gionee Elife E8:n hinnaksi on ilmoitettu 3999 kiinan renminbiä, joka tarkoittaa noin 574 euroa. GSM Arenan mukaan se saapuu ensimmäisille markkinoille 15. heinäkuuta.