Nokialla oli kehityksessä lähes valmis älykello, tältä sen piti näyttää

Älykelloja kehittävät tällä hetkellä kaikki merkittävät matkapuhelinvalmistajat. Applella, Huaweilla, LG:llä, Samsungilla ja monilla muilla on jo markkinoilla yksi tai useampi älykello ja lisää on odotettavissa kuluvan vuoden aikana. Viimeisimmät tiedot paljastavat, että myös Nokia kehitti kiivaasti omaa älykelloaan, joka ei kuitenkaan koskaan päätynyt markkinoille.

The Vergen saamien tietojen mukaan Nokian älykello kantoi koodinimeä Microsoft Moonraker ja alkuperäisenä tarkoituksena oli julkistaa laite yhdessä Lumia 930:n kanssa viime vuoden huhtikuussa. Tästä voidaan vetää se johtopäätelmä, että kehitystyö oli jo pitkällä ja tuote lähes valmis kauppoihin. Kelloa ei kuitenkaan koskaan julkistettu, johon The Vergen mukaan ”syyllinen” on Microsoft, joka ei halunnut Nokian älykelloa markkinoille. Tämä siksi, että vain muutama viikko myöhemmin Nokian matkapuhelinliiketoiminta siirtyi lopullisesti Microsoftille. Lisäksi Microsoftilla oli itsellään kehityksessä oma Band-ranneke, joka koettiin tietojen mukaan yhtiössä parempana ratkaisuna.

Nokia Microsoft Moonraker

Nokia Microsoft Moonraker smartwatch

Tässä jutussa nähtävät kuvat ovat peräisin Microsoftin työntekijän Pei-Chi Hsiehin ylläpitämästä Tumblr blogista. Ne ensimmäisenä bongasi Evan ”evleaks” Blass. Enää kuvia ei Tumblr blogista luonnollisestikaan löydy. Onneksi ne ehdittiin kuitenkin poimia talteen!

The Vergen mukaan nähtävät kuvat eivät ole konsepteja, vaan niitä oli tarkoitus käyttää älykellon markkinoinnissa. Kuvien perusteella Microsoft Moonraker oli tarkoitus tuoda markkinoille useissa eri väreissä ja sen käyttöliittymässä voidaan nähdä merkittäviä yhteneväisyyksiä Windows Phoneen. Ominaisuuksiin vaikuttaisivat kuuluvan muun muassa askelmittari, MixRadio-musiikkipalvelu, sähköpostit, viestit ja puhelut. Kuvista on kuitenkin mahdotonta päätellä, kuinka laajassa mittakaavassa kyseiset ominaisuudet kellossa olisivat lopulta toimineet.

Nokia Microsoft Moonraker -älykello

The Verge, Microsoft Moonraker was Nokia’s smartwatch before it was killed

2 kommenttia

  1. Kieltämättä yllättävän hyvältä näyttää! Mielenkiintoista tämä olisi ollut markkinoilla nähdä.

Kommentointi on suljettu!