OnePlus 2 tekee tuloaan – tällaista puhelinta voimme odottaa

Kiinalainen OnePlus keskittyy tällä hetkellä kiihkeästi viimeistelemään kehittelemäänsä seuraavan sukupolven älypuhelinta, joka julkaistaan mitä ilmeisimmin nimellä OnePlus 2. Tämän päätelmän voi vetää siitä, että yhtiö on virallisella keskustelupalstallaan aloittanut kilpailun, jossa se viittaa tulevaan laitteeseen OnePlus 2 -nimellä. Itse kilpailussa kahdella fanilla on mahdollista päästä tutustumaan uutuuteen ilmaiseksi matkoineen päivineen suoraan OnePlussan pääkonttoriin Hong Kongiin. Lisäksi käynnissä on toinen kilpailu, jossa yhdellä on mahdollisuus voittaa sama paketti ja päästä tutustumaan OnePlus 2:een ennen muita. Tarkemmat tiedot kilpailuista löytyvät yhtiön keskustelupalstalta.

Mitä tulevalta laitteelta voidaan sitten odottaa? Mahdollisesti nykyistä mallia korkeampaa hintaa. OnePlussan johtajistoon kuuluva Carl Pei tiedusteli taannoin Twitterissä seuraajiltaan hintaa OnePlus 2:lle, jossa olisi Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri. Eräs seuraajista heitti hinnaksi 400 dollaria, johon Pei vastasi sen kuulostavan kohtuulliselta. Nykyinen malli kustantaa kalleimmillaan 299 dollaria.

Tekniikan osalta voidaan pitää varsin todennäköisenä, että OnePlus 2 tulee Qualcommin tämän hetken lippulaivasirulla, eli Snapdragon 810:llä. Toivottavasti yhtiö saa järjestelmäpiirin toimimaan laitteessaan kunnolla, sillä muutamat sitä käyttävät älypuhelimet ovat kärsineet kuumenemiseen liittyvistä ongelmista.

Muita ominaisuuksia odotetaan tässä vaiheessa olevan kolmen gigatavun RAM-käyttömuisti ja näyttö 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella. Aika näyttää, pysyykö näyttökoko nykyisessä, eli 5,5 tuumassa. Joissain lähteissä on väläytelty myös 2K-näyttöä, mutta söisikö se liikaa katteita tai nostaisi hinnan jo liian korkealle? Full HD -näyttö on 5,5 tuuman kokoluokassa täysin riittävä, joten siinä mielessä OnePlussalla ei ole mikään pakko lähteä mukaan 2K-villitykseen.

Yleisesti uskotaan, että OnePlus 2 esitellään maailmalle kolmannella vuosineljänneksellä, eli heinä-syyskuun aikana.

AndroidPit, OnePlus 2 release date, news, specs and rumors