Samsung myynyt Intiassa puoli miljoonaa Tizen-puhelinta

Tizen. Tuo Nokian ja Intelin rakentaman ja nopeasti tuhoutuneen MeeGon tuhkien päälle noussut mobiilikäyttöjärjestelmä ei ole kasvanut markkinoilla ainakaan toistaiseksi merkittävään asemaan. Yleisesti sitä on pidetty korealaisen Samsungin eräänlaisena varasuunnitelmana, jos asiat Androidin osalta sattuisivat kehittymään epäsuotuisaan suuntaan. Tällainen tilanne olisi esimerkiksi se, että Google päättäisi ryhtyä kisaamaan markkinoista älypuhelimissa tosissaan myös laitevalmistajana. Toistaiseksi mitään näin dramaattista ei ole tapahtunut ja Tizenin rooli onkin mobiilimarkkinoilla jäänyt pieneksi.

Korealaiselta Samsungilta löytyy tällä hetkellä yksi Tizen-puhelin, joka on mallinimeltään Z1. Kyseinen luuri on myynnissä vain muutamilla markkina-alueilla, joilla se vaikuttaisi tuoreimpien tietojen mukaan menestyvän kuitenkin yllättävän hyvin. Business Korea kertoo teollisuuslähteisiinsä viitaten, että tammikuun puolivälissä Intiassa kauppoihin saapunut Samsung Z1 olisi myynyt maassa jo 500 000 kappaletta. Lähteen mukaan menekki on ollut korealaisvalmistajalle positiivinen yllätys ja Samsung onkin julkistamassa toista Tizen-puhelinta, jonka se aikoo tuoda myyntiin myös muun muassa Venäjällä, Kiinassa, Malesiassa sekä Sri Lankassa.

Intian lisäksi Samsungin Tizen-puhelinta myydään tällä hetkellä myös Bangladeshissä, jossa kiinnostus sitä kohtaa vaikuttaisi olevan myös hyvää. Lähteen mukaan Z1 nappasi itselleen 23,4 prosentin markkinaosuuden maan kaikista myydyistä älypuhelimista tammi-maaliskuussa.

Tizeniin pohjautuva Samsung Z1 on edullisen hintaluokan älypuhelin. Siinä on neljän tuuman 800 x 480 pikselin kosketusnäyttö, 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin, 768 megatavua RAM-käyttömuistia, HSDPA, WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, neljä gigatavua tallennustilaa, microSD-korttipaikka ja 3,1 megapikselin takakamera.

Business Korea, Samsung Accelerates Move to Break away from Android OS