LG G4 -lippulaivan näyttö kärsii kosketusongelmista

On vaikea löytää lippulaivapuhelinta, jonka toiminnoissa tai rakenteessa ei olisi ongelmia. Hyvänä esimerkkinä toimii Apple iPhone 6, jonka määrätyissä tilanteissa taipuva rakenne aiheutti suuren kohun netissä viime syksynä. Se aihe on jo pitkälti unohdettu ja okin uusien kohujen aikana. Tällä kertaa kritiikkiä osakseen saa korealaisen LG:n tuore lippulaiva, G4, jonka kosketusnäytön raportoidaan kärsivän ”hitaasta” kosketusnäytöstä. Asiasta on pitkä viestiketju XDA-keskustelupalstalla, jossa käyttäjät kertovat G4:n paneelin olevan kykenemätön kunnolla rekisteröimään nopeita kosketuksia. Tämä on vaikeuttanut erityisesti laitteen Knock On– and Knock Code -ominaisuuksissa, joissa ruutu aktivoidaan nukkumistilasta muutamilla nopeilla kosketuksilla näyttöön.

Keskustelupalstalla on järjestetty kysely ongelma laajuudesta ja noin 60 prosenttia yli 200 vastanneesta ovat vastanneet kohdanneensa ongelman. Tässä vaiheessa on tietenkin vaikea arvioida, kuinka merkittävää osaa laitekannasta ongelma koskee ja vaikuttaako se vain määrättyyn tuotantoerään. On myös mahdollista, että se liittyy ohjelmistoon ja valmistaja on kykenevä korjaamaan sen päivitysellä.

Oman puhelimen osalta ongelman laajuutta voi testata avaamalla puhelinsovelluksen ja näppäilemällä ruutuun 277634#*#. Se avaa huoltovalikon, josta kosketusnäytönvastetta voi kokeilla: Device Test -> Service Menu – Manual Test -> Touch Draw Test – Manual. Tämän jälkeen piirrä näytölle kuvioita, naputtelemalla sitä jne. ja seuraa jättääkö paneeli kosketuksia rekisteröimättä. Alla video ongelmasta, jossa käytään Google Play -kaupasta löytyvää Multitouch Test -sovellusta. Sen voit ladata täältä.

Oetko törmännöt vastaanlaisiin ongelmiin omassa LG G4:ssäsi? Kommentoi niistä alle.

1 kommentti

 1. Hei

  Koskien g4 ”näytön ongelmaa” , luulen selvittäneeni kyseisen vian josta toivoisin menevän toetoa LG:n suunnittelijoille!

  Vaihdoin viikko sitten s3:n tähän g4:hen ja kun tykkään pelata sanajahtia niin eihän siitä tullut g4:llä mitään juuri tuon ns ”kosketusongelman” vuoksi.
  Rupesin miettimään ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja ja nyt sanajahtikin onnistuu 🙂
  Nimittäin vika ei ollut näytössä, vaan luulen sen olevan väärin optimoidusta järjestelmästä ja päällekäisyyksistä kuusytimiselle prossulle.
  En ole alan ammattilainen, mutta sammuttelin, suljin ja poistin kaiken turhan ja homma alkoi pelaamaan.
  Silti dubooster ohjelma näyttää jatkuvasti 60% kuormitusta kun se s3:ssa pyöri siellä 30% nurkilla, mutta nuillakin prosenteilla näyttö toimii kun kun päällekäisyyksiä on karsittu.
  Eli kansankielellä laite menee tukkoon ja alkaa hidasteleen. Näytössä ei ole vikaa!
  Terveiset LG:lle, että kiireesti optimointi kuntoon ja uusi päivitys kehiin!

Kommentointi on suljettu!