Fujitsu myy Japanissa puhelinta iiristunnistimella

Japanissa on tunnetusti totuttu näkemään älypuhelimissa edistyksellisiä teknologioita, joista monet saapuvat myöhemmin myös muille markkina-alueille. Yksi tällainen tekniikka voisi olla iirislukija, jollaista on huhuttu Microsoftin tulevaan Cityman-koodinimelliseen lippulaivapuhelimeen. Huhu ei kuulosta enää yhtään hullummalta, sillä Japanissa toukokuun lopulla myyntiin on saapunut älypuhelin, jossa käytetään ihmissilmän värikalvoa, eli iiristä käyttäjän tunnistautumisessa. Kyseessä on operaattori NTT DOCOMO:n myymä ja Fujitsun valmistama ARROWS NX F-04G.

Fujitsun uutuus on ensimmäinen älypuhelin, joka käyttää iiristunnistinta. Sen avulla käyttäjä voi muun muassa poistaa näyttölukon, jonka pitäisi onnistua sujuvasti noin 0,6 sekunnissa. Lisäksi tunnistinta voidaan käyttää myös verkkosivustojen salasanojen sekä maksutietojen korvaamisessa. Valmistaja kehuu iiristunnistinta turvalliseksi, sillä se on erittäin vaikea kiertää ja toisin kuin esimerkiksi peukalo, ei silmän värikalvo ole niin altis ulkoisille vaurioille.

Japanilaisvalmistajan puhelin pohjautuu Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmään. Sisällä sykkii Qualcommin kahdeksalla suoritinytimellä varustettu Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, jonka tukena ovat Adreno 430 -grafiikkaohjain sekä kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Kosketusnäyttö on puolestaan kooltaan 5,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 2560 x 1440 pikseliä. Kuvauspuolesta huolehtii Sonyn 21,5 megapikselin Exmor RS -kamera, jonka kenno on kooltaan 1/2,4 tuumaa. Muita ARROWS NX F-04G:n ominaisuuksia ovat LTE-A, NFC, GPS, WiFi a/b/g/n/ac ja 3120 milliampeeritunnin akku.

Uutuus maksaa Japanissa 750 dollaria. Kiinnostaako?