Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop jättää Microsoftin

Stephen Elopin urakehitys on viimeiset vuodet ollut melkoisen tuulista. Vuonna 2008 herra siirtyi Microsoftille vastaamaan yritysratkaisuista, jonka jälkeen Elop valittiin useiden kandidaattien joukosta älypuhelinmarkkinoilla alamäkeen joutuneen Nokian toimitusjohtajaksi vuonna 2011. Pian Nokialle siirtymisensä jälkeen Elop teki täyskäännöksen Nokian strategiassa hyläten Symbianin sekä Meegon. Tämä johti siirtymiseen Microsoftin kehittämään Windows Phone -alustaan koko älypuhelinmallistossa. Ikävä kyllä strategia ei tuottanut haluttua lopputulosta ja Nokia päätyi myymään matkapuhelintuotantonsa Microsoftille, joka jatkoi siitä, mihin suomalaisyhtiö jäi.

Nokia Lumia 800 white

Nyt Elop on siirtymässä jälleen uusiin haasteisiin, sillä herra tulee jättämään ohjelmistojätin määrätyn siirtymäajan jälkeen. Palattuaan takaisin Microsoftille Elop on vastannut Microsoftin mobiiliyksiköstä, eli vetänyt Lumia-älypuhelinmalliston kehitystä. Elopin jälkeen kyseisen tontti kuuluu Terry Myersonin alaisuuteen, joka ottaa johtaakseen uuden Windows and Devices Group -yksikön, kun eri Windows-versiot sulautuvat yhteen tulevan Windows 10 -julkaisun myötä.

Tämä muutos auttaa meitä luomaan entistäkin parempia tuotteita ja palveluita, joita asiakkaamme ovat oppineet rakastamaan nykyistäkin nopeammassa aikataulussa”, kommentoi asiaa Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sähköpostitiedotteessa työntekijöilleen. ”Stephen ja minä tulimme siihen tulokseen, että hänen nyt on oikea aika siirtyä eteenpäin ja jäädä pois Microsoftilta”, jatkoi Nadella.

The Verge, Stephen Elop and Mark Penn leave Microsoft in company shake-up

Microsoft, Microsoft aligns engineering teams to strategy

2 kommenttia

  1. Toivotaan että lomamatkalle Helvettiin, niillä sen kähmimillä bonusrahoilla.

  2. Ei ollu Flopilla häävit lähtökohdatkaan tuossa projektissa, mutta paremminkin olis voinu homman hoitaa.. luulen.

Kommentointi on suljettu!