OnePlus 2 saa sisuksiinsa Snapdragon 810 v2.1 -sirun

Aina ei kannata olla ottamassa käyttöön uusimpia teknologioita ensimmäisten joukossa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii siruvalmistaja Qualcommin Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, joka on kärsinyt ylikuumenemisongelmista muun muassa Sony Xperia Z4/Z3+ -puhelimissa. Samaa pelättiin kiinalaisen OnePlus-valmistajan seuraavan puhelimen osalta, kun ensimmäiset tiedot verkkoon alkoivat tihkua, että uutuuspuhelin hyödyntäisi Qualcommin lippulaivasirua. Syytä huoleen ei kuitenkaan ehkä ole.

Kiinalaisvalmistaja ilmoittaa virallisella foorumillaan käyttävänsä OnePlus 2 -puhelimessaan paranneltua Snapdragon 810 v2.1 -järjestelmäpiiriä, jonka pitäisi toimia aikaisempaa varianttia viileämpänä. Lisäksi yhtiöt ovat työskennelleet läheisessä yhteistyössä, jotta mahdolliset ongelmat olisi kyetty eliminoimaan. Tämän seurauksena OnePlus menee jo tässä vaiheessa lupaamaan, että yhtiön toisen sukupolven älypuhelin tulee toimimaan viileämpänä kuin edeltäjänsä.

OnePlus päätyi tulevassa puhelimessaan Snapdragon 810 v2.1 -järjestelmäpiiriin, koska se tarjoaa työpöytätason suorituskyvyn, 64-bittisen arkkitehtuurin, tuen 4K UHD -tasoisen videon suoratoistolle sekä markkinoiden parhaimpiin kuuluvan Adreno 430 -grafiikkaohjaimen. Optimoidakseen suorituskyvyn on OnePlussan kehittämä Androidin päälle rakentama OxygenOS-käyttöjärjestelmä rakennettu hyödyntämään Qualcommin lippulaivasirun tarjoamaa tehoa.

OnePlus 2:n on arveltu näkevän päivävalonsa kolmannen vuosineljänneksen aikana. Tätä valmistaja ei ole kuitenkaan toistaiseksi vahvistanut.

OnePlus, OnePlus 2 CPU: Qualcomm Snapdragon 810 v2.1