Nokia palaamassa älypuhelinmarkkinoille

Kotimainen Nokia saattaa sittenkin palata älypuhelimien pariin, vaikka yhtiö myi koko matkapuhelintuotantonsa Microsoftille 7,2 miljardilla dollarilla. Saksalaisjulkaisulle antamallaan lausunnollaan Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kommentoi yhtiön aikeista kehittää ja lisensoida markkinoille älypuhelin Nokian brändillä. Idea on sama kuin Android-pohjaisessa Nokia N1 -taulutietokoneessa, jolle Nokia antaa brändinsä, mutta valmistuksen, jakelun ja takuuasiat hoitaa Foxconn.

Nokian ja Microsoftin välinen kauppa sisältää ehdon, ettei Nokia voi valmistaa mobiililaitteitta omalla nimellään ennen vuotta 2016. Suomalaisvalmistaja on kuitenkin löytänyt tähän kiertotien lisensoimalla oman brändinsä muiden käyttöön, kuten se teki Nokia N1 -tabletin kanssa. Ilmeisesti Nokia aikoo jatkaa tällä tiellä myös aikarajan umpeuduttua, sillä tuotantotehtaat ja muut keskeiset osat oman älypuhelintuotannon käynnistämiseen menivät kaupassa Microsoftille.

Tarkempia tietoja Nokian mahdollisesti tulevasta älypuhelimesta ei toistaiseksi ole. Keväällä huhuttiin, että laite tunnettaisiin nimellä Nokia C1 ja perustuisi Android 5.0 -käyttöjärjestelmään. Muita ominaisuuksia olisivat viiden tuuman full hd -kosketusnäyttö, neliydinsuoritin, kolme gigatavua RAM-käyttömuistia ja 20,1 megapikselin kamera. Jos laite tulee kuitenkin myyntiin vasta ensi vuonna, voidaan monien asioiden vielä odottaa muuttuvan.

Reuters, Nokia CEO says to get back into phones: Manager Magazin

International Business Times, Nokia’s smartphone plans for 2016 apparently confirmed: Handsets to be manufactured in new Sichuan R&D unit