LG Watch Urbane saapui taloon

Minkäs teet. Teknologia on yksi intohimoistania, joten eilen köyhdyin jälleen ja hankin itselleni LG Watch Urbane -älykellon. Se on jo järjestyksessään kolmas älykelloni. Aikaisemmin olen hankkinut Pebble Steelin ja LG G Watchin, joista jälkimmäisen ostin tarjoushintaan tutustuakseni kunnolla Android Wear -alustaan. Nyt hankitussa Watch Urbanessa viehätti ulkonäkö, vaikka en sitä tässä suhteessa aivan Motorola Moto 360:n edelle laittaisikaan. Miksi en sitten hankkinut Motorolan älykelloa? Koska siinä on vanha OMAP 3630 -järjestelmäpiiri, joka lukemani perusteella ei jaksa aivan pyörittää Android Wearia kaikissa tilanteissa sulavasti. Olipa kello kuinka kaunis tahansa, en halua nähdä käyttöliittymän hidastelevan. Niinpä päädyin LG Watch Urbaneen.

Toistaiseksi en osaa sanoa vielä kellosta mitään kovin syventävää, sillä se on ollut ranteessani vasta noin 24 tuntia. Kaikki vaikuttaa kuitenkin toimivat hyvin ja G Watchiin nähden näyttö on kuin toiselta planeetalta. Eikä ihme, sillä käytössä P-OLED-näyttö G Watchin katseluominaisuuksiltaan varsin keskinkertaisen LCD-paneelin sijaan. Kooltaan se on 1,3 tuumaa ja tarkkuudeltaan 320 x 320 pikseliä. Yhdistelmä takaa terävän ja kirkkaan näytön, jossa on myös loistavat katselukulmat.

Teknisesti LG Watch Urbane on hyvin samankaltainen muiden Android Wear -älykellojen kanssa. Ominaisuuksiin kuuluvat 1,2 gigahertsin Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri, 512 megatavua käyttömuistia, neljä gigatavua tallennustilaa, Bluetooth 4.1 LE ja WiFi. Mukana on myös sykemittari, joka vaikuttaisi alustavien testien perusteella toimivan erittäin hyvin. Akku on kapasiteetiltaan 410 milliampeerituntia.

Katsotaan, jos kellosta saadaan jotain syvällisempää sisältöä tänne MobiiliBlogiin. Onko mielessä, jotain erityistä, mitä haluaisit LG:n älykellosta tietää?

13 kommenttia

 1. Onko ongelmia yhteyden kanssa? Mulla on nyt käytössä Urbane ollut perjantaista lähtien, ja tuossa lauantaina alkoi tulemaan älyttömästi ongelmia bluetoothin kanssa. Huomaa että yhteys pätkii kun kello ja/tai kännykkä pyytääkin kirjautumaan.

  Näyttäisi sotkevan siis puhelimen tai kellon bluetoothin, enkä sen takia vielä oikein osaa lähteä miettimään että mitä tapahtuu. Aikaisemmin käytössä ollut Watch R toimi ihan normaalisti, niin paikantaisin ongelman kuitenkin Urbaneen. Muutoin se on kyllä ihan kaunis laite, ja tuntuu varsin nopealta jopa siihen verrattuna (vaikkakin prossu on ilmeisesti sama).

  1. Mielenkiintoista. Ei ole ollut yhteysongelmia G Watchin tai tämän Urbanenkaan kanssa. Oletko yrittänyt kellon resetoimista? En kyllä keksi, mikä voisi olla vikana. Jos resetointi ei auta, niin kokeilin parittaa toisen luurin kanssa (jos mahdollista) testaisin sillä muutaman päivän ja katsoisin auttaako tämä, jos ei, niin ehkä raudassa on jotain vikaa?

   Palaa kommentoimaan, korjaantuiko ongelma. 🙂

   1. Resetointia kokeilin eilen, ja ongelmat poistuivat ihan ohikiitäväksi hetkeksi. Tänään otin WLAN -ominaisuuden pois päältä, joka ilmeisesti on osiltaan aika ongelmallinen ollut, ja vielä ei ole tullut vastaan samaa ongelmaa. Watch R:ssä ei ollut tuota WLAN -ominaisuutta, jonka takia tähän siirryin, mutta ehkä pitää sitä pitää pois päältä. Jostain jännästä syystä tuntui että aina facebook messenger -viestin jälkeen ongelmia alkoi muodostua — en olekkaan tuon jälkeen yhtään viestiä saanut, joten sekin voi olla syynä siihen että homma rullaa 🙂

    Mutta palailen astialle kun selviää lisää..

    1. Tuo WLAN taisi tulla viimeisimmässä päivityksessä? Ehkä on sen osalta vielä buginen? Mutta hyvä, jos ongelmat vaikuttaisivat nyt ratkenneen. 🙂

    2. Miten muuten sulla akku kestää LG Watch Urbane -kellossa?

    3. Luulen että pääsee reilusti toisen päivän puolelle, latailen aina itse yöllä kellon. Illalla näyttää olevan semmonen 30-45% akkua jäljellä. Mennään aika samoissa kuin ton R:n kanssa mentiin, mutta luulen että saattaa vielä parantua kun tässä käyttö lisääntyy. Ohjaan itse tunneilla musiikkia tuon kanssa, eli silloin tulee tietysti käytettyä enemmän kelloa. Tänään on ensimmäinen ”normaali” päivä käytön suhteen, joten voin infota tossa että miltä näyttää 🙂 83% on tällä hetkellä, ja kuuden aikaan olen latauksesta tämän ottanut.

     Kertaalleen olen saanut tuon nyt juntturaan kun olen jättänyt puhelimen työpöydälle ja käynyt keittiön puolella – tarpeen kaukana että pätkii yhteys joka tapauksessa, muttei selvinnyt sen jälkeen uudelleenyhdistämisestä. Sitäkin ongelmaa ollut aika reilusti aluksi R:n kanssa. En vielä suostu tosin luovuttamaan tän kanssa 😉

    4. Aika samanlaisia kokemuksia täälläkin akkukeston kanssa. Yksi päivä menee kevyesti. Toinen on siinä ja siinä, jos laittaa kellon yöksi ”teatteritilaan”. Mutta tosiaan, kyllä tuon joka yön saa latailla, että varmasti selviytyy seuraavasta päivästä.

 2. Hienoja kuvia! Oletko kokenut Android Wear kellot hintansa arvoiseksi? Tai ylipäänsä oikeasti hyödyllisiksi? Vai ovatko ne vaan ”ihan kivoja” notifikaation näyttäjiä?

  Yksi idea jutuksi blogiin voisi olla parhaat Android Wear appit. Noitahan toki löytyy Googlesta mutta suuri osa on jenkkinäkökulmasta, suuri osa niiden softista on Suomessa turhia.

  1. Mäkin nyt kun olen sanallisen arkkuni avannut, niin vastailen tähän saman tien 🙂 Mulla on nyt ”älykello” ollut kohta parisen vuotta, ja ilman ei oikeastaan enää voisi ajatella olevankaan. Missään nimessä ei ole pelkästään notifikaatioiden näyttäjästä kyse, vaan kyllä sillä saa paljon aikaiseksi. Esimerkiksi nykyään tulee niin paljon roskapostia, että puhelimen repiminen taskusta vaan tarkistaakseen meilit on vähän taakse jäänyttä aikaa — nyt kelloon meilin tullessa voin saman tien päättää että onko tämä säästämisen arvoinen, vai voinko heittää sen pois.

   Oikeastaan sama monessa muussakin ohjelmassa. Myös treeniohjelmia käyttäville ihmisille on paljon hyötyä, ja toimiihan nämä kellonakin 🙂 Ainakin LG:n mallit joissa näyttö pysyy päällä nätisti aina, ja akku ei silti kärsi.

   Eteenpäin ovat kellot menneet todella paljon, ja Android Wearista on tulossa pikku hiljaa varsin näppärä ekosysteemi! Haluaisin ehdottomasti pystyä kellolla tekemään enemmän asioita kun jo tällä hetkellä teen.

  2. Kiitos. Kyllähän se hyödyllisyys on vielä varsin minimaaslista, mutta kyllä ihan hyviäkin juttuja löytyy.

   1. Jos käyttää Bluetooh-kuuloketta, näkee kellosta kätevästi kuka soittaa.

   2. Ja tietenkin notifikaatiot. Voi pikaisee tsekata tuliko luuriin joku erityisen tärkeä viesti ottamatta luuria taskusta

   3. Sykemittari (mallista riippuen) kuntoilijoille.

   4. Kellotaulut. Saa mukavasti persoonallisuutta omaan kelloon vertaa tavallinen kello.

   Niistä sovelluksista vois jotain koittaa kehittää. Juuri julkaisin vastaavan kellotauluista: https://www.mobiiliblogi.com/2015/06/29/kahdeksan-nayttavaa-kellotaulua-android-wearille/

 3. Hei.
  Toimiiko kellon sykemittari jatkuvalla mittauksella? Erään arvostelun mukaan LG G Watch R Android Wearin sykemittari ei toimi, eikä näin ollen sovellu kuntoilijalle treenin aikaiseen sykkeen seurantaan.

  1. Kyllä toimii. Kellossa on erillinen Pulse-sovellus, joka näyttää jatkuvasti sykkeen, myös virransäästötilassa.

 4. Hei. Minun LG Urbane on ollut käytössä muutaman tunnin. Käyttöön oton jälkeen sain sen niin sekaisin, että jouduin laittamaan tehdasasetukset uudestaan. Kertokaa viisaammat, miten hälytyksen (Alarm) saa pois päältä. Kun kerran sitä kokeilin, niin sen jälkeen sitä en saa pois. Ehkä sen on tarkoituskin hälytellä kerran vuorokaudessa johonkin aikaan?? Ilmeisesti siten se onnistuu, että ottaa kaikki hälytykset pois. Mutta silloin ei tule tietoa esim. sähköposteista.
  Tällä hetkellä pidän vanhaa Sonyn älykelloa huomattavasti käyttökelpoisempana. Komeahan tämä on, mutta mutta… Voi olla, että mieli vielä muuttuu, kun kokemusta karttuu.

Kommentointi on suljettu!