OnePlus 2 esitellään 27. heinäkuuta – luvassa julkistustilaisuus virtuaalitodellisuudella

Viime kesänä testaamani OnePlus One kuuluu edelleen suosikkipuhelinteni joukkoon, vaikka en ole sitä päässyt hypistelemään lähes vuoteen. Laite jätti minuun kuitenkin lähtemättömän vaikutuksen ja odotan innolla, mitä kiinalaisvalmistaja tuo markkinoille seuraavaksi. Yhtiö on paljastanut jo se verran, että uutuuden sydämenä sykkii 64-bittinen Snapdragon 810 v2.1 -siru, joka on paranneltu versio Snapdragon 810 -järjestelmäpiiristä ja sen ei pitäisi kärsiä kuumenemiseen liittyvistä ongelmista. Toinen ominaisuus, jonka valmistaja on paljastanut on USB Type-C -portti, jota OnePlus 2 tulee käyttämään tällä hetkellä yleisimmän micro-USB-portin sijaan. Se mahdollistaa nopeamman latauksen, on muodoltaan symmetrinen (liittimen voi asettaa siihen kummin päin tahansa) ja tuo lisää vauhtia tiedonsiirtoon.

Yhtiön heinäkuun lopulla järjestettävä julkistustilaisuus ei tule olemaan perinteistä laatua. Siihen yhdistyy virtuaalitodellisuus (VR), joka tuo OnePlussan mukaan katsojan lähemmäs tilaisuutta. Valmistajan mukaan tämä on uusi tapa tehdä tuotejulkistus ja mahdollistaa sen, ettei tilaisuudessa vain puhuta yleisölle, vaan yleisö on osa tilaisuutta.

OnePlus VR Cardboard

Tilaisuutta varten OnePlus kehitti oman VR-laitteen, joka muistuttaa Google Cardboardia. Se on suunniteltu täysin One-puhelinta varten. OnePlus Cardboard tulee saataville pian täysin ilmaisena. Ostaja joutuu maksamaan vain toimituskulut. Tulevan julkistustilaisuuden seuraaminen tapahtuu siis yhtiön VR-lasien kautta. Tempaus on mielenkiintoinen, sillä yhtiö kertoo tekevänsä tappiota jakamalla OnePlus Cardboardia ilmaiseksi. Kiinalaisvalmistaja haluaa kuitenkin, että julkistustilaisuus on ainutlaatunen ja on valmis tekemään sen eteen hieman tappiota.

OnePlus 2:sta voidaan odottaa mielenkiintoista kokonaisuutta. Ikävä kyllä, jos huhut pitävät kutinsa, tulee se maksamaa selvästi nykyistä mallistoa enemmän. Hinnan on arveltu sijoittuvan 400 dollarin tuntumaan. Olisiko se liikaa?

Tietojen mukaan OnePlus 2 tulee saataville edeltäjänsä tapaan kutsusysteemillä. Tämä tuskin ilahduttaa monia. Toivottavasti kutsujen saaminen olisi edes aikaisempaa helpompaa, sillä kaikilla ei ole aikaa roikkua päivittäin yhtiön keskustelupalstalla kutsuja metsästämässä.

4 kommenttia

 1. Erittäin mielenkiintoinen puhelin tulossa. Itse toivoisin 5,2 tuuman näyttöä jolloin olisi tämänhetkeisillä tiedoilla must ostos. 5,5 on aika sietorajan yläosassa..
  Mitä Teemu luulet onko OnePlus saanut oikeasti korjattua Snapdragonin ylikuumentumisongelman?

  1. Jaa-a, paha sanoa. Toivottavasti. Tuo Xperia Z4/Z3+ tilanne näyttää aika heikolta… Valmistajan mukaanhan OnePlus 2:ssa on vähän paranneltu versio Snapdragon 810 -sirusta. Onhan se Qualcomminkin etu, että yhtiön tehokkain siru toimii kunnolla. Ehkä ovat tehneet pieniä muutoksia ja tuoneet nopeasti paremman version markkinoille, jossa kuumeneminen ei ole enää ongelma.

   1. Näin toivotaan. Luulisi ainakin Qualcommin kovasti yrittävän löytää ongelmaan ratkaisua.
    Eikös Xperia Z3+/Z4 ole myös tällä uudemmalla V2.1 sirulla ja Sony luvannut ohjelmistopäivityksellä korjata ongelman? Tästä voisi luulla että se voisi olla korjattavissa helpostikin mutta kyseisen sirun kanssa on kyllä jo pidempään ilmeisesti ollut ongelmia..

    1. Tuota en tiennytkään, että myös Sonyn lippulaivoissa on Snapdragon 810:n parempia V2.1-versio. En sitten tiedä, miten aikovat ohjelmistopäivityksellä asian korjata. Toki jos ongelma on luokkaa, jossa piiri käyttää tarpeettömasti suoritinytimiä kevyessä käytössä. Tai sitten alikellottavat piirtä?

     Olisi kyllä harmi, jos OnePlus 2 menisi ”pilalle” väärän piirivallinan takia. Toivotaan, ettei näin käy!

Kommentointi on suljettu!