Bloomberg: iPhone 6s hyödyntää Force Touch -teknologiaa

Apple tekee merkittävän uudistuksen älypuhelimeensa seuraavassa sukupolvessa, jos on uskominen uutistoiminto Bloombergin tietoihin. Lähde nimittäin kertoo, että seuraavan sukupolven iPhone-puhelimet hyödyntävät Apple Watch -kellosta tuttua Force Touch -teknologiaa. Jos Apple jatkaa nykyistä nimeämiskäytäntöään, tullaan uutuudet tuntemaan iPhone 6s– ja iPhone 6s Plus -malleina.

Force Touch on käyttäjän kannalta hyvin yksinkertainen kokonaisuus. Se mahdollistaa sen, että näyttö kykenee tunnistamaan erilaiset kosketukset niiden voimakkuuksien perusteella. Näin esimerkiksi hieman kovemmalla näpäytyksellä ruutuun voidaan tuoda esiin uusia valikoita ja toimintoja. Aika näyttää, kuinka kehittäjät uutta teknologiaa lopulta ryhtyvät hyödyntämään.

Ulkoisesti seuraavan sukupolven iPhone-mallit muistuttavat nykyisiä, kertovat asiasta perillä olevat lähteet Bloombergille. Massatuotannon odotetaan käynnistyvän jo heinäkuun aikana. Itse virallinen julkistus tapahtunee syys-lokakuussa.

Bloomberg, Apple Suppliers Start Making iPhones With Force Touch