Kahdeksan näyttävää kellotaulua Android Wearille

Kuinka monelta MobiiliBlogin lukijoista löytyy jo älykello? Tämä uusi markkinasegmentti valtaa kovasti alaa ja erityisesti Googlen johtama Android Wear -alusta on vahvoilla, sillä lukuisat eri valmistajat ovat lähteneet tukemaan sitä hyvin. Markkinoilta löytyykin jo merkittävä määrä eri muotoisia ja kokoisia älykelloja, joista varmastikin suuri osa löytää itseään eniten miellyttävimmän vaihtoehdon.

Älykelloissa on vielä paljon heikkouksia, kuten huono akkukesto, mutta myös vahvuuksia löytyy. Näihin kuuluvat tietenkin mahdollisuus vastaanottaa ilmoituksia suoraan ranteeseen, mutta myös kustomoitavat kellotaulut. Erityisesti Android Wear antaa hyvät avaimet kehittäjille luoda kellotauluja, joita käyttäjät voivat ladata vapaasti Google Play -kaupasta. Esimerkiksi hiljattain Google julkaisi alustalleen 17 kellotaulua, joissa on käytetty tuttuja brändejä Muumeista Angry Birdsiin. Tähän artikkeliin olen koonnut kahdeksan omaa ilmaista suosikkiani valtavasta valikoimasta. Ne löydät alta.

Google Fit

Android Wear Google Fit

Ohjelmistojätti Googlen oma Fit-kuntoilusovellus sisältää Android Wearia tukevan kellotaulun. Kyseessä on hyvin yksinkertainen ja selkeä kokonaisuus, joka täydentää hyvin yhtiön Google Fit -kokonaisuutta. Kellonajan lisäksi siitä näkee yhdellä vilauksella päivittäisten askeleiden määrän.

Lataa kellotaulu Google Play -kaupasta.

Slate: Watch Face

LG Watch Urbane

Toinen yksinkertaisuutta ja selkeyttä arvostaville sopiva kellotaulu on aivan ehdottomasti Slate. Se luottaa tummaan värimaailmaan, mutta antaa käyttäjälle mahdollisuuden valita sekuntiviisarin värin kahdeksasta eri vaihtoehdosta.

Lataa Slate Google Play -kaupasta.

70s watchface for Android Wear

Android Wear 70s watch face

Tästä hieman retrohenkisyyttä omaan älykelloon. Tämä tyylikäs vaihtoehto sisältää neljä valmista tyyliä, jotka tuovat mukavasti persoonallisuutta omaan kelloon.

Lataa kellotaulua Google Play -kaupasta.

FORM Watch face

LG Watch Urbane FORM watchface

Jos aivan perinteinen kellotaulu ei ole sinun juttusi, kannattaa kokeilla FORM:ia. Se on digitaalinen kellotaulu tyylikkään modernilla otteella. Mukana on viisi eri väriteemaa, joten jokaiselle arkipäivälle voi vaihtaa uuden värimaiseman. Kattaukseen kuuluvat sininen, vihreä, punainen, keltainen ja harmaa.

Löydät myös FORM:in Google Playsta.

Liqui Watchface Android Wear

Android Wear Liqui

Tässä myös modernia ilmettä omaan älykelloon. Ilmeessä on haettu Googlen Material Design -suunnittelufilosofian mukaista tyyliä, joka näyttää hyvältä. Selkä kokonaisuus tyylikkäällä otteella!

Lataa Liqui suoraan Google Play -kaupasta.

Just A Minute: Wear Watch Face

Just A Minute watch face

Perinteisen analogisen ja digitaalisen kellon yhdistelmä. Ei kuitenkaan liian sekava, joten toimii käytössä hyvin ja ajan siitä näkee päivämäärän kera helposti.

Lataa kellotaulua Google Play -kaupasta.

Rotating Watch Face

Android Wear

Elegantti kellotaulu valkoisella taustalla. Mukavan selkeä kokonaisuus, jossa ei ole turhaan ylimääräisiä elementtejä käyttökokemusta sotkemassa.

Lataa kellotaulu Googlen ohjelmistokaupasta.

Cool circle watch face

LG Watch Urbane watch face

Jos hieman monimutkaisempi ja samalla moderni kellotaulu on sinun mieleesi, tarjoaa Cool Circel watch face tähän tarpeeseen sopivan vaihtoehdon. Mukana on värivalitsin, jolla kellotaulun pääväriä voi muokata rajattomasti, joten jokainen löytää varmasti itselleen mieluisan yhdistelmän.

Kellotaulu löytyy muiden tavoin Google Playsta.