Apple toi iOS 8.4 -päivityksen kuluttajille

Teknologiajätti Apple on päivittänyt mobiililaitteitaan vauhdittavan iOS-käyttöjärjestelmänsä uuteen 8.4-versioon. Kyseessä on siinä mielessä hyvin merkittävä päivitys, että iOS 8.4 tuo käyttäjille WWDC 2015 -tapahtumassa lanseeratun Apple Music -musiikkipalvelun. Lisäksi se sisältää parannuksia muun muassa iBooks-sovellukseen ja korjaa GPS-paikkatietoihin liittyvän ongelman, joka esti lisälaitteita lähettämästä GPS-tietoja. Kokoa päivityksellä on vajaat 200 megatavua ja oman laitteen voi päivittää menemällä Asetuksiin ja valitsemalla Yleiset-kategorian ja sieltä Ohjelmiston päivityksen.

Apple Music

Pakettiin kuuluva Apple Music on vastaus Spotifyn kaltaisille suoratoistopalveluille. Se ei ole kuitenkaan pelkkä kopio kilpailevista palveluista, sillä Apple Music pyrkii tuomaan yhteen myös Twitterin ja Instagramin kaltaisten sosiaalisten palveluiden ominaisuudet. Applen ajatuksena on luoda kokonaisuus, joka palvelee nykyisiä ratkaisuja paremmin sekä artisteja että kuluttajia. Tavallisille käyttäjille se tarjoaa muun muassa uuden Beats 1 -radiokanavan sekä mahdollisuuden kuunnella musiikkia rajattomasti 9,99 euron kuukausimaksulla. Artistit pystyvät puolestaan ”palvelemaan” fanejaan paremmin jakamalla Apple Musicin kautta tilapäivityksiä kuvien, videoiden ja äänien muodossa.