Sormenjälkilukija on osa tulevaa OnePlus 2 -puhelinta

Kiinalainen OnePlus jatkaa tuleva lippulaivansa ominaisuuksien paljastamista. Yksi kerrallaan valmistaja tuo esille ominaisuuksia ja toimintoja, jotka ovat osa 27. heinäkuuta julkistettavaa OnePlus 2 -puhelinta. Kyseessä on seuraaja nykyiselle OnePlus Onelle, joka saapui myyntiin reilu vuosi sitten.

Tuorein paljastus on hyvin looginen ja odotettu ominaisuus. Virallisella keskustelupalstallaan kiinalaisvalmistaja nimittäin kertoo, että yhtiön järjestyksessään toinen älypuhelin on varustettu sormenjälkilukijalla.

Kiinalaisvalmistajan mukaan sormenjälkilukija älypuhelimessa on loistava idea, mutta itse teknologia ei kaikissa tapauksissa ole ollut vielä tarpeeksi kehittynyttä. Yhtiö kertoo halunneensa odottaa tekniikan kehittymistä, eikä olla vain muiden mukana lisäämässä sormenjälkilukijan puhelimeensa vain koska se on mahdollista. Niinpä OnePlus ei sisällyttänyt ominaisuutta One-malliinsa, vaikka se olisikin ollut mahdollista.

OnePlus 2:n sormenjälkilukija tuo aidosti lisäarvoa käyttäjälleen ja helpottaa sekä nopeuttaa laitteen operoimista, kehuu valmistaja. Yhtiö hehkuttaa ratkaisuaan Apple TouchID:tä nopeammaksi, joten esimerkiksi näyttölukon poistaminen pitäisi tapahtua erittäin sujuvasti. Tämän ansiosta käyttäjät tulevat yksinkertaisesti säästämään aikaa, sillä keskimäärin ihmiset tarkastavat puhelimensa 200 kertaa päivässä. Niinpä perinteisen numerosarjan tai kuvion piirtämiseen kuluu viikossa aikaa tunti, jos keskimäärin yhdestä kerrasta selviytyy kolmessa sekunnissa.

Sormenjälkilukijan lisäksi OnePlus 2:n ominaisuusluetteloon kuuluvat takuuvarmasti Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 -järjestelmäpiiri ja USB Type-C -portti.

OnePlus 2

OnPlus 2 -puhelin

Viimeisten päivien aikana verkkoon on valunut sumuisia kuvia, joissa OnePlus 2:n väitetään esiintyvän. Kuvien aitoudesta ei ole toistaiseksi varmuutta, mutta jos niissä todella nähdään OnePlus 2, niin noudattelee uutukainen rakenteeltaan edeltäjänsä muotoja. Yhtiö vaikuttaisi myös onnistuneen karsimaan etupuolelta näytön ympäriltä turhat reunat minimiin, joka varmastikin miellyttää monia. Huhujen mukaan näyttö on kokoluokkaa 5,5-5,7 tuumaa.

Odotatko innolla OnePlussan seuraavaa lippulaivaa? Mitä muita ominaisuuksia toivoisit siinä nähtävän?

OnePlus, OnePlus 2: Fingerprint Sensor

PhoneArena, Pictures allegedly showing both sides of the OnePlus 2 surface