Kommentti: iPhone tarvitsee tuen Android Wear -älykelloille

Tämä artikkeli sai kokonaan innoituksen siitä, kun hankin itselleni Android Wear -käyttöjärjestelmään pohjautuvan LG Watch Urbane -älykellon. Se on akkukestoa lukuun ottamatta loistava lisälaite älypuhelimelle, joka näyttää ranteessa tavalliselta kellolta. Olen ollut ostokseeni hyvin tyytyväinen muutamasta tärkeästä syystä: kello näyttää tyylikkäältä ja sen P-OLED-näyttö on loistava jopa kirkkaassa auringonpaisteessa. Niinpä toivoisin kovasti näkeväni virallisen Android Wear -sovelluksen iPhonella. Hiljattain liikkuneiden huhujen mukaan tämä saattaa jäädä kuitenkin pelkäksi toiveeksi, sillä spekulaatioiden mukaan Apple olisi hylännyt Googlen sovelluksen pääsyn omaan App Store -kauppaan. Syy tähän on tietenkin selkeä: Apple Watch. Apple on nyt mukana älykellobisneksessä, eikä halua omaan ekosysteemiinsä Googlen kaltaista suurta toimijaa, jonka valikoimista löytyy jo useita älykelloja. Applella on puolestaan tarjolla ainoastaan yksi vaihtoehto (joka on toki kustomoitavissa, mutta tällöin hinta nousee reilusti), josta se odottaa suurta menestystä ja toivoo näkevänsä sellaisen yhä useamman iPhone-omistajan ranteessa.

Jos huhu pitää paikkaansa ja Apple on todellakin hylännyt Googlen sovelluksen, onko tämä pidemmässä juoksussa järkevä ratkaisu? Ei välttämättä. Ensinnäkin Apple Watchin saatavuus on tällä hetkellä hyvin rajoittunutta ja monet saattaisivat haluta päästä mukaan älykellojen maailmaan. Applen tapauksessa ainoa vaihtoehto on yhtiön oman kellon lisäksi Pebble, jonka uusi Pebble Time on juuri saapumassa markkinoille. Ainakin toistaiseksi Pebble on saanut toimia iPhonella vapaasti (siinäkin on tosin alkanut ilmetä ongelmia), mutta kyseessä on selvästi Googlea pienempi tekijä, jonka näkyvyys peruskuluttajille on erittäin vähäistä. Sen ostavat lähinnä sellaiset asiakkaat, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta, ovat tutustuneet aiheeseen ja haluavat kilpailijoista poikkeavan älykellon useamman päivän akkukestolla. Voin lämpimästi suositella Pebbleä! Käy tutustumassa uuteen versioon yhtiön kotisivulla.

Henkilökohtaisesti ole kovasti halunnut viime päivinä ottaa käyttöön jälleen iPhone 6:n, mutta en sitä ole kuitenkaan tehnyt. Uusi Apple Music -palvelu houkuttaa ja olen edelleen sitä mieltä, että mobiilisovellukset ovat iOS:lla askeleen tai jopa pari edellä Androidia. Miksi olen sitten pysynyt Android-puhelimessa? Tämä kaikki on tietenkin LG Watch Urbanen ansiota. En haluaisia luopua tästä tyylikkäästä kellosta, koska minulle kello on koru ja tärkeä asuste. Olen käyttänyt perinteisiä kelloja jo vuosia ja pidän niiden tuomasta tietystä arvokkuudesta, vaikka kyseessä ei olisi edes mikään niin sanottu laatumerkki ja tuhansien eurojen arvoinen kello.

LG Watch Urbane

Tässä siis toive Applelle: Ole avoin kilpailulle ja anna asiakkaillesi vapaus valita, mitä älykelloa he haluavat käyttää. Jos oma tuote on kunnossa, ei kilpailijoiden tuotteet tule syömään markkinoita Apple Watchilta. Nyt täytyy uskoa omaan laitteeseen ja olla valmis kilpailuttamaan sitä muita ”vastaan”. Toivottavasti siis Android Wear -tuki nähdään iOS:lla, ja mahdollisimman pian.

2 kommenttia

  1. Hmmm. Mielenkiintoista pohdintaa.

    Tuli vain mieleen että mikä etu Applelle olisi jos se antaisi muiden älykellojen toimia iPhonen kanssa. Kun aletaan puhtaalla järjellä ajattelemaan niin ei tämä ainakaan Applen laitteiden myyntiä lisäisi, mikä lienee kuitenkin yrityksen päätarkoituksia.

  2. Ei tule tapahtumaan lähiaikoina. Ymmärtääkseni älykellojen toiminnallisuudet ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan, joten Apple ei uskalla ottaa android-kelloja kilpailemaan oman tuotteen kanssa. Kun esim. Moto 360:ä teräsrannekkeella saa tällä hetkellä 200 dollarilla, niin olisi vaikeampi myydä kuluttajille Applewatchia, jonka edullisin malli metallihihnalla maksaa $500 – ja joka IMO on vielä huomattavasti Moto 360 rumempi.

Kommentointi on suljettu!