Vedenkestävä GoPro Hero4 Session on pieni ja kevyt videokamera

Vloggaaminen on tänä päivänä tuttua jo monelle suomalaisellekin. Ilmiö on noussut Suomessa viimeisen parin vuoden aikana merkittäväksi ja suurimmilla nimillä on seuraajia YouTubessa reilusti yli 100 000 kappaletta. Tämä on tehnyt älypuhelimen kamerasta entistäkin tärkeämmän ominaisuuden, mutta aina ja kaikissa tilanteissa se ei ole optimaalisin vaihtoehto vlogien tai muidenkaan videoiden tekemiseen. Erityisesti vauhdikkaissa tilanteissa, joissa kamera täytyy saada kiinni pyörään, kypärään tai autoon, on GoPro lähes voittamaton. Nyt yhtiö onkin julkistanut markkinoille uuden action-kameran, joka suuntautuu nimenomaan vauhdikkaaseen käyttöön.

Uusi kamera on valmistajan pienin ja kevein malli. Se tottelee nimeä GoPro Hero4 Session ja on 50 prosenttia pienempi sekä 40 prosenttia keveämpi kuin Hero4 Black– ja Silver-mallit. Lisäksi sen etuna edellä mainittuihin versioihin nähden on valmiiksi vesitiivisrakenne (10 metriin asti), joka korostaa sen kohderyhmää muun muassa skeittaajille, patikoijille, melojille ja pyöräilijöille sopivana videokamerana.

GoPro Hero 4 Session -kamera

GoPro Hero4 Session ei yllä 4K-videokuvaukseen, mutta parhaimmillaan sillä voi tallentaa liikkuvaa kuvaa 1440p-tarkkuudella (1920×1440) ja 30fps:n nopeudella. Sitä voidaan pitää vähintäänkin riittävänä tarkkuutena, jonka lisäksi kamera taipuu full hd -kuvaukseen 60fps:n nopeudella ja 720p-videokuvaukseen 100 ruudun sekuntivauhdilla. Valokuvia voi napsia kahdeksan megapikselin tarkkuudella.

Uutuuskameran operoiminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Sen yläosassa olevasta painikkeesta voi suoraan käynnistää kameran ja videokuvauksen. Käytettävyyttä helpottaa myös se, että Hero4 Session on yhteensopiva valmistajan nykyisten lisävarusteiden, kuten kiinnitysjalustojen kanssa.

GoPro Hero4 Sessionissa kuvanlaadun lisäksi myös äänimaailmaan on panostettu. Laitteessa on kaksi mikrofonia, jotka parantavat ääntä muun muassa tuulisissa olosuhteissa. Yhteyksiin kuuluvat puolestaan WiFi ja Bluetooth. Sisäänrakennetulle akulle luvataan yhtäjaksoista kuvausaikaa kaksi tuntia.

Uutukainen saapuu myyntiin ensi viikolla. Sen viralliseksi hinnaksi kerrotaan 399 dollaria.

GoPro, GoPro Launches HERO4 Session: the Smallest, Lightest and Most Convenient GoPro, Yet

7 kommenttia

 1. Loistavalta vaikuttava videokamera. Yllätyin että tuolla pääsee peräti 1440p-laatuun! 🙂

  1. Ostin kyseisen Gopro 4 sessionkameran Thaimaan reissulle ja katsoin upeita videopätkiä netistä gopron mainossivuilta.
   Latasin kaikki app ohjelmat iPadiin ja iPhoneen.
   Laite Todellinen pettymys.
   1. Pettymys on että laite päättää itse koska haluaa toimia.
   Esitteessä luvataan että,kamera käynnistyy heti kun vain painat laitteen päällä olevasta napista.
   Kokemuksesta voin kertoa,että useimmiten ei kamera suostu käynnistymään ollenkaan.
   Ja jos välillä niin onnellisesti kävi,että lähti kuvaamaan,se katkesi lähes aina 3-15 sekunnin kohdalla ja silloin se ei tallennu ollenkaan muistikortille.
   Noin 200-300 kuvausyrityksestä
   Onnistui lopulta noin 15-20 otosta.

   2.kuvan laatu juuri ja juuri hyvää tasoa.Isommasta ruudusta katsottuna tosi rakeinen 1080/30.

   3.wifi toimito pysyy kytkettynä vain muutamia sekunteja ja heti kun Wi-Fi katkesi,meni senhetkinen kuvausklippi poikki,eikä näin ollen tallentunut muistikortille ollenkaan….

   Kännykkäkamera toimi takuuvarmasti joka tilanteessa,eikä kuvanlaatu hirveästi huonompi.
   Omat kokemukset laitteesta ERITTÄIN huonot,lähinnä sen takia,että sillä ei saanut ehjää yli 20 sekunnin klippiä oikein millään.
   Aina kameraan tuli joku häiriö ja kuvaus keskeytyi….

   1. Sama ongelma mulla, GoPron mukaan johtuu väärän mallisesta muistikortista.

    1. Meillä myös ongelmia kyseisen laitteen kanssa! Millainen muistikortin pitäisi olla, että toimii?

   2. Kun kuvaan tällä kameralla niin laatu on paljon hupnompi mitä videossa näyttää..

    Kun koitan siirtää koneelle videot, niin video häviää ja kuulu vain äänet

    Huono kokemus omalta osalta

 2. Sain GoPron synttärilahjaks, alussa toimi 5/5, mutta päivän kuluttua se alkoi reistailla. Kun aloitan kuvaamaan, video kestää usein noin 10-20 sec ja laite ei suostu sammumaan. Se ottaa kuvia itsekseen ja kun laitan wifin päälle, se menee heti pois päältä! Joku pliis helppaa mua?

  1. Ei muuta kun kamera huoltoon! Eihän tuo ole normaalia. Varmastikin kamerassa jotain vikaa, joten laite takuuna huoltoon.

Kommentointi on suljettu!