MobiiliBlogi teki vahvan paluun – kesäkuussa yli 10000 eri kävijää

Kesäkuukaudet eivät tunnetustikaan olen teknologiaa käsittelevien verkkosivustojen kulta-aikaa ainakaan kävijämäärissä mitattuna. Tällä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, sillä toukokuun lopussa uudelleen syntynyt MobiiliBlogi otettiin hyvin vastaan ja kesäkuu oli yli puolitoista vuotta tauolla olleelle mobiilialaan keskittyvälle sivustolle erinomainen. Varsinaisia tavoitteita en kävijämäärien suhteen asettanut, mutta lukuja vertaillessa voin sanoa olevani uuteen alkuun erittäin tyytyväinen. Kiitos kaikille vanhoille sekä uusille lukijoille!

Paljonko kävijämäärät sitten nousivat? Kesäkuu oli ensimmäinen uuden MobiiliBlogin kokonainen toimintakuukausi, joten vertailin sen lukuja huhtikuuhun.

MobiiliBlogi kävijämäärät

Pitkästä tauostaan huolimatta MobiiliBlogissa vieraili edelleen kuukausittain tuhansia kävijöitä. Huhtikuussa uniikkeja kävijöitä MB:ssä vieraili 7997 kappaletta. Jo pelkästään tätä lukua voidaan pitää hyvänä kotimaiselle täysin harrastepohjalta toimivalle blogille, jonka sisällöstä vastaa yksi henkilö. Vierailijoista 80,8 prosenttia tuli hakukoneiden kautta, jota en pidä yllättävänä lukuna, koska uutta sisältöä ei nähty noin 20 kuukauden aikana yhtään.

Miten tilanne muuttui kesäkuussa? Paljon. Ensinnäkin lukijoiden saapuminen MobiiliBlogiin jakautui tasaisemmin eri lähteiden kesken. Hakukoneista tuli 57,01 prosenttia ja suoraan selaimella 27,64 prosenttia, kun huhtikuussa vastaava lukema oli 16,65 prosenttia. Varsinaisten uniikkien kävijöiden määrä kasvoi lähes 36 prosentilla 10 857 eri lukijaan. Sivulatauksia kertyi aavistuksen yli 18 000 kappaletta, jossa kasvua huhtikuuhun syntyi noin 72 prosenttia.

MB, mobiililaitteet 6/2015

Verkkosivuja selataan jatkuvasti enemmän älypuhelimilla ja tableteilla. Tämä sopii MB:lle, sillä sivustomme ulkoasu on responsiivinen ja toimii sellaisenaan 30 tuuman tietokonenäytöltä neljän tuuman kosketusnäytöllä varustettuun älypuhelimeen. Itse asiassa kesäkuun aikana kaikista kävijöistä 43,91 prosenttia käytti päätelaitteenaan matkapuhelinta. Tietokoneen osuus oli 44,45 ja taulutietokoneiden 11,65 prosenttia. Suosituimmat yksittäiset mobiililaitteet, joilla MB:tä selattiin viime kuussa olivat Apple iPhone, Apple iPad, OnePlus One, Samsung Galaxy S III LTE, Samsung Galaxy S4 ja Samsung Galaxy S5.

Kiitos vielä kerran kaikille! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja toivottavasti MobiiliBlogi kerää lisää lukijoita myös tulevaisuudessa. Luvuilla ei toisaalta ole allekirjoittaneelle kovinkaan suurta merkitystä, koska haluan vain toteuttaa itseäni ja kehittyä entisestään harrastuksessani. Lukijoiden lisäksi suuri kiitos kuuluu myös laitevalmistajille, jotka ovat ottaneet MB:n hyvillä mielin vastaan ja toimittaneet laitteita testiin tavallista pidemmiksikin ajoiksi. Aloitin jälleen myös linkinvaihdon Suomen suurimman mobiilituotteisiin erikoistuneen Matkapuhelinfoorumi.fi:n kanssa sekä pääsin mukaan AfterDawnin High.fi-uutispalveluun. MobiiliBlogi on myös vahvasti esillä SuomiMobiilissa, joka on kumppanisivustomme ja tarjoaa muun muassa mobiilimaailman uutiset sekä arvostelut.

Lopuksi haluan vielä kysyä, minkälaista sisältöä erityisesti sinä haluaisit nähdä MobiiliBlogissa? Kommentoi alle, niin pystyn hienosäätämään kokonaisuutta ja keskittymään enemmän tietynkaltaisiin uutisiin, artikkeleihin, mielipiteisiin, arvosteluihin, videoihin ja niin edelleen.

Hauskaa kesänjatkoa!

10 kommenttia

 1. Ainoa häiritsevä asia on MB-lyhenteen käyttö. Ihmettelin, miksi jutussa yhtäkkiä aletaan puhua Mikrobitin lukijamääristä.

  1. Aivan tosiaan. Itse en ole enää vuosiin seurannut Mikrobittiä, joten en osaa yhdistää MB-lyhennettä siihen. Olet kuitenkin oikeassa, että monille se varmastikin tuo mieleen Mikrobitin. Jätetään lyhenteen käyttö jatkossa vähemmälle. 🙂

 2. Tablettien arvostelut ja testit ovat aina mielenkiintoista luettavaa 🙂 Myöskin esimerkiksi älypuhelinten lisälaitteet kuten langattomat kuulokkeet voisivat olla kiva mauste sivulle. Muuten olen tyytyväinen sivun sisältöön 🙂

 3. Hieno saavutus! MobiiliBlogilla on selvästi vahva brändi.

 4. Vielä kun lähtisi yhteisö mukaan ja kommentoisi ahkerasti niin tämähän olisi niinkun ennen, erittäin hyviä juttuja!

  1. Kiitos! Toivotaa, että kommentointi lähtisi taas käyntiin, vaikka uutisia ei aivan entiseen tahtiin sivustolle tykitetäkään. 🙂

 5. Kyllä näkee oikeastaan mobiililaitteistakin että miten tuo WP on kompastunut, listoilla tuossa näkyy yllättäen vain RT vaikka sekin on varmasti tosi harvinainen vekotin.

  1. Totta. Ainakin edistyneemmät käyttäjät ovat ”jättäneet” Windows Phonen. Tuo RT:n osuus on aika yllättävää, kun eihän niitä RT-laitteta kovin mahdottomasti markkinoilla ole? Mutta kyllä Microsoftilla on työsarkaa, jos se haluaa mobiilimarkkinoilla suurempaan asemaan nousta…

Kommentointi on suljettu!