Nokia etsii kumppania tehdäkseen paluun älypuhelinmarkkinoille

Matkapuhelinmarkkinoita 14 vuotta hallinnut Nokia harkitsee virallisesti paluuta älypuhelimiin. Suomalaisyhtiö kommentoi aihetta julkistamassaan lehdistötiedotteessa, jossa se antaa ymmärtää, että halu älypuhelinmarkkinoille on kova. Yhtiö tulee kuitenkin kunnioittamaan Microsoftin kanssa solmittua sopimusta, joten seuraavaa Nokia-nimeä kantavaa älypuhelinta saadaan odottaa ainakin vuoden 2016 viimeiseen neljännekseen asti.

Entisessä muodossaan Nokia ei älypuhelinbisnekseen ole palaamassa. Yhtiö myi tuotantokoneistonsa matkapuhelimien osalta lähes kokonaan Microsoftille huhtikuussa 2014. Niinpä mallina paluussa käytetään lisensointia, kuten Nokia on toiminut Android-pohjaisen N1-taulutietokoneen kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että suomalaisyhtiö etsii kumppanin, joka hoitaa käytännössä kaikki laitteeseen liittyvät asiat valmistuksesta markkinointiin ja myyntiin. Nokia tulee toki olemaan läheisessä yhteistyössä tuotteiden suunnittelussa ja antaa niille oman brändinsä, jolla on edelleen vahva asema myös matkapuhelinmarkkinoilla. Nokia N1:ssä yhteistyökumppanina on Foxconn.

To summarize, we will look for the right partner who can take on the heavy lifting and work closely with us to deliver a great product. As we agreed with Microsoft, the soonest that could happen is Q4 2016 — so it’s safe to say Nokia won’t be back (at least in phone form…) before then”, lukee Nokian tiedotteessa.

Tuoreen lehdistötiedotteen valossa Nokian nimi tullaan erittäin todennäköisesti näkemään älypuhelimissa myös tulevaisuudessa. Onko paluussa mitään järkeä, siihen on hyvin vaikea vastata. Helppoa markkinoilla menestyminen ei tule olemaan ja Nokian täytyisi kyetä kehittämään jotain uutta ja mielenkiintoista. Toki brändi vetää varmasti mukanaan kovimmat fanit, mutta suureen menestykseen kyseisellä segmentillä on vaikea uskoa. Ehkä tämäkin aika ja vaiva olisi hyödyllisempää käyttää niin sanotun seuraavan suuren innovaation kehittämiseen, kuten esimerkiksi puettavaan teknologiaan, josta ainakin odotetaan tulevaisuudessa suurta juttua.

Nokia, Nokia comments on media speculation about mobile devices

3 kommenttia

  1. mielenkiinnolla odotan mahdollisesti tulevia puhelimia

  2. Mr. Elop olisi vapaana Nokian matkapuhelinliiketoiminnan pomoksi…

    😀

    1. Taisi amerikkalainen Microsoft ymmärtää vihdoin, ettei Eloppi sovi puhelinmyyjäksi, taitaa olla paremmat edellytykset Mazdan edustamiseen.

Kommentointi on suljettu!