Samsungilta ohut phabletti: Galaxy A8

Korealainen elektroniikkajätti Samsung on hiljattain laajentanut älypuhelinmallistoaan uudella Galaxy A8:lla. Kyseessä on ainakin toistaiseksi ainoastaan Kiinan markkinoille suunnattu phablet-kokoluokan älypuhelin, joka saatetaan aikanaan nähdä kuitenkin esimerkiksi Suomen markkinoilla. Tätä tukee se, että muut Galaxy A -sarjan jäsenet löytyvät kauppojen hyllyiltä maailmanlaajuisesti Suomea myöten.

Galaxy A8 jatkaa muotokieleltään tuoteperheelleen uskollisella linjalla. Uutuudessa on metallinen runko, joka yhdistyy muoviseen takakuoreen. Ainutlaatuiseen asemaan laite nousee Samsungin mallistossa sillä, että se on toistaiseksi valmistajan ohuin älypuhelin. Laite on ainoastaan 5,9 millimetriä paksu, kun vertailuna esimerkiksi Galaxy S6:n ja iPhone 6:n vastaavat lukemat ovat 7,1 ja 6,9 millimetriä.

Galaxy A8

Ohueen rakenteeseen sisältyy paljon ominaisuuksia, vaikka mistään korealaisvalmistajan uudesta lippulaivasta ei olekaan kyse. Puhelinta hallitaan 5,7 tuuman Super AMOLED -kosketusnäytöllä, jonka tarkkuus on 1920 x 1080 pikseliä. Potkua kokonaisuudelle antaa kahdeksan suoritinydintä sisältävä Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on RAM-käyttömuistia kahden gigatavun verran. Yhteyspuolelta löytyy muun muassa 4G, WiFi a/b/g/n 2.4+5Ghz, Bluetooth 4.1, NFC, GPS ja GLONASS. Akku on kapasiteetiltaan 3050 milliampeerituntia. Ohjelmistopuolesta vetovastuun on saanut Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä, jota on maustettu Samsungin omalla käyttöliittymällä.

Puhelimen taakse Samsung on sijoittanut 16 megapikselin kameran f/2.2-aukolla. Etupuolella on puolestaan viiden megapikselin kamera f/1.9-optiikalla videopuheluita ja omakuvia varten. Mukana on myös Galaxy S6 -lippulaivasta tuttu sormenjälkilukija kotipainikkeeseen integroituna. Tallennustilaa on mallista riippuen 16 tai 32 gigatavua ja sitä mahdollista laajentaa jälkikäteen microSD-muistikortilla.

Kiinassa Galaxy A8 saapuu myyntiin valkoisena, mustana sekä kultaisena. Sen hinta on 3199 Kiinan yuania, joka nykyisellä kurssilla tarkoittaa noin 475 euroa.