Haluatko eroon Googlen kuvien varmuuskopioinnista? Toimi näin!

Google julkaisi hiljattain uudistuneen Google Kuvat -palvelun, jonka tärkein parannus on automaattinen varmuuskopiointi. Kun käyttäjä ottaa palvelun käyttöön, siirtyvät esimerkiksi älypuhelimella otetut kuvat automaattisesti Googlen palvelimille, josta niihin on mahdollista päästä käsiksi useilla eri laitteilla. Näin omien kuvien hallinta on entistäkin helpompaa ja nopeampaa, kun kamerakuvia ei tarvitse erikseen siirrellä laitteesta toiseen.

Entäpä, jos haluat palvelusta eroon? Tämä onnistuu helposti, mutta vaatii kuitenkin hieman asiaan perehtymistä. Moni voisi luulla, että varmuuskopiointi loppuu, kun puhelimestaan poistaa erillisen Kuvat-sovelluksen, johon ominaisuus liittyy. Näin eri kuitenkaan ole.

Google kuvat varmuuskopiointi

Jos haluat päästä eroon Googlen varmuuskopiointipalvelusta, onnistuu se sovellusvalikosta löytyvän Google-asetukset-työkalun kautta. Sen kautta löytyy Google Kuvien varmuuskop. -valinta, jonka takaa ominaisuutta pääsee hallitsemaan. Sieltä voi myös kätevästi kytkeä palvelun pois käytöstä, jos ei jostain syystä sitä halua enää käyttää ja estää näin omien kuvien latautumisen Googlen palvelimille.