Apple myi huhti-kesäkuussa 47,5 miljoonaa iPhonea, ei paljastanut älykellonsa myyntilukuja

Amerikkalainen Apple jatkaa tuttuun tyyliin ennätyksestä toiseen. Huhti-kesäkuussa yhtiön liikevaihto nousi vuodentakaisesta 37,4 miljardista 49,6 miljardiin dollariin. Samalla liikevoitto nousi 7,7 miljardista 10,7 miljardiin dollariin. Yhtiön myyntiä kasvatti erityisesti loistava menestys Kiinassa. Viime vuodesta liikevaihto kasvoi kyseisellä markkina-alueella huimat 112 prosenttia asettuen 13,2 miljardiin dollariin. Liikevaihdossa mitattuna Kiina nousikin Applen toiseksi tärkeimmäksi markkina-alueeksi heti Yhdysvaltojen jälkeen.

Applen puhelinmyynnin taantumista on ennustettu jo muutamia vuosia ja muun muassa allekirjoittanut on uskonut katon tulleen vastaan jo muutamaankin otteeseen. Mutta näin ei näytä olevan. Apple myi vuosineljänneksen aikana 47,5 miljoonaa iPhonea, joka on 35 prosenttia vuodentakaista enemmän. Yhtiön kannalta entistäkin iloisemmaksi tilanteen tekee se, että liikevaihto älypuhelimien osalta kohosi vuoden 2014 huhti-kesäkuusta 59 prosentilla 31,3 miljardiin dollariin.

Apple Q2 2015

Taulutietokoneiden myynti jatkoi laskuaan. iPad-laitteita saatiin kaupaksi toisen neljänneksen aikana 10,9 miljoonaa kappaletta, kun vuotta aiemmin niitä myytiin vielä 13,3 miljoonaa kappaletta. Syy tähän löytynee koventuneesta kilpailusta sekä siitä, ettei taulutietokoneita päivitetä kotitalouksissa yhtä tiheästi kuin esimerkiksi älypuhelimia.

Tietokonepuolella Machintosh jatkoi tasaisen vahvaa kasvuaan. Viime vuoden vastaavasta ajankohdasta myynti kohosi yhdeksällä prosentilla asettuen 4,8 miljoonaan Maciin.

Applen tulostiedote jättää tarkoista luvuistaan huolimatta ilmaan yhden kysymysmerkin, joka koskee Apple Watch -älykelloa. Paljonko niitä myytiin? Sitä yhtiö ei paljastanut. Tulostiedotteessa älykello on luokiteltu ”Muut tuotteet” -kategoriaan yhdessä Apple TV:n, Beats Electronicsin sekä iPodin kanssa. Tämän ryhmän liikevaihto kasvoi 1,7 miljardista 2,6 miljardiin dollariin, joten ehkä siitä voidaan päätellä jotain Apple Watchin menestyksestä.

Apple, Apple Reports Record Third Quarter Results