OnePlus myynyt 1,5 miljoonaa One-puhelinta

Kuvassa OnePlus One

Kiinalaisella OnePlus-valmistajalla on syytä hymyyn. Yhtiön perustajiin kuuluva Carl Pei kertoo The Wall Street Journalille antamassaan haastattelussa, että alkuperäiset myyntitavoitteet One-älypuhelimen osalta lyötiin ensimmäisen vuoden aikana moninkertaisesti. Niinpä valmistaja lähtee loppuvuoteen luottavaisin mielin ja uskoo tulevan OnePlus 2:n olevan entistäkin suurempi menestys.

Kuinka paljon OnePlus One -puhelimia on sitten myyty? Pein mukaan viime vuoden kesäkuussa myyntiin saapunutta Onea on myyty ensimmäisen vuoden aikana 1,5 miljoonaa kappaletta. Se voi kuulostaa vähältä, jos sitä verrataan vaikkapa Appleen, jonka iPhone-mallisto myi huhti-kesäkuussa 47,5 miljoonaa kappaletta. Toisaalta yhtiöt eivät ole kuitenkaan suoraan vertailukelpoisia, sillä OnePlus perustettiin joulukuussa 2013, kun taas Applella on vuosikymmenien kokemus elektroniikka- ja ohjelmistomarkkinoista.

Pei myöntää haastattelussa menestyksen yllättäneen yhtiön. Alkuperäinen tavoite oli saada kaupaksi 30 000 laitetta, joka mahdollistaisi työpaikkojen säilymisen. 50 000 laitetta pidettiin jo hyvänä tuloksena ja 100 000 puhelinta loistavana. Niinpä OnePlus löi omat ennusteensa vähintäänkin 15-kertaisesti. Odotukset tulevaisuuden osalta ovatkin kovat ja yhtiö toivoo myyvänsä vuoden 2015 aikana peräti 3-5 miljoonaa puhelinta. Tavoite on kova, sillä tähän mennessä puhelimia on myyty kuluvan vuoden aikana puoli miljoonaa.

Ensimmäisen laitteen menestys luo hyvät puitteet seuraavan mallin julkistukselle, joka tapahtuu 27. heinäkuuta. Tuolloin nähdään OnePlus 2, jonka ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa 64-bittinen Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua LPDDR4-käyttömuistia, sormenjälkilukija sekä USB Type-C-portti. Hinnan yhtiö on kertonut asettuvan alle 450 euroon.

PhoneArena, OnePlus did way better in its first year than it expected, Carl Pei sheds tears of joy on camera