Jolla Tabletin toimitukset käyntiin elo-syyskuussa

Kotimainen Jolla on kamppaillut kesän aikana tulevan taulutietokoneensa komponenttiongelmien kanssa. Alkujaan laitteen piti saapua markkinoille jo keväällä, mutta ongelmat alkoivat, kun Jolla päätti vaihtaa tablettinsa kosketusnäytön parempaan versioon. Tämä sekoitti pakkaa ja johti lopulta laitteen viivästymiseen. Hiljattain yhtiö lupaili, että laite saataisiin markkinoille heinäkuun aikana, mutta näin ei tule käymään.

Tuoreessa blogikirjoituksessaan Jolla kertoo ratkaisseensa näyttöongelmat ja aloittaneensa kutsujen toimittamisen kehittäjille, jotka tulevat saamaan esituotantoversion Jolla Tabletista käyttöön elokuun alussa. Tämän jälkeen kestää vielä 3-5 viikkoa, että toimitukset kuluttajille saadaan pyörimään. Realistisesti ajateltuna toimitukset lipsuvat erittäin todennäköisesti syyskuulle, mutta on pieni mahdollisuus, että ne käynnistyvät jo elokuun puolella.

Jolla esitteli oman taulutietokoneensa viime vuoden marraskuussa joukkorahoituskampanjan saattelemana. Kyseessä on Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmään pohjautuva laite, jossa on 7,85 tuuman 2048 x 1536 pikselin IPS-näyttö, Intelin 1,8 gigahertsin neliydinprosessori, kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia, 32 gigatavua tallennustilaa, muistikorttipaikka ja viiden megapikselin takakamera.

Official Jolla Blog, Jolla Tablet display and shipping update