Lava Pixel V1 on uusi Android One -konseptin mukainen älypuhelin

Intialainen Lava Mobile valmistautuu julkistamaan markkinoille uuden Android One -konseptin mukaisen älypuhelimen. Virallisesti huomenna lanseerattavan Lava Pixel V1:n kuvat ja yksityiskohtaiset tekniset tiedot ovat jo vuotaneet verkkoon, joten saammeko esitellä. Tässä on yksi ensimmäisistä toisen aallon Android One -sarjan laitteista.

Lava Pixel V1 on Android 5.1 Lollipop -pohjainen älypuhelin, jonka sydämenä toimii 1,3 gigahertsin Mediatek MT6582 -järjestelmäpiiri. Laitteessa on käyttömuistia kahden gigatavun verran ja grafiikkaohjaimena toimii Mali-400MP2. Puhelin tukee 3G:tä sekä WiFi-, A-GPS- ja Bluetooth 4.0 -yhteyksiä. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla 32 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa microSD-muistikortin avulla.

Uutuuden toimintoja hallitaan 5,5 tuuman IPS-kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä. Näyttöpaneeli on laminoitu sitä suojaavaan DragonTrail-lasiin, joka eliminoi niiden väliin muodostuvan raon ja parantaa katselukokemusta.

Lava Pixel V1:n muotoilu on ainakin allekirjoittaneen silmään tyylikäs. Etupuolen lasinen pinta yhdistyy aavistuksen kaarevaan takakuoreen. Puhelimessa on kaksi SIM-korttipaikkaa ja sen akku on kapasiteetiltaan 2650 milliampeerituntia. Huomionarvoista on myös se, ettei älypuhelimen etupuolella ole ollenkaan painikkeita.

Kuvausominaisuuksiin on myös panostettu ainakin lukujen valossa. Takaa löytyy kahdeksan megapikselin BSI-kamera f/2.0-aukolla. Kamera tuottaa ohjelmallisesti 13 megapikselin kuvia. Samaa kikkaa käytetään viiden megapikselin etukamerassa, joka ohjelmiston avulla saa aikaan kahdeksan megapikselin kuvia.

Android One -konseptiin kuuluvat puhelimet on suunnattu pääasiassa kehittyville markkinoille. Google on vahvasti mukana laitteiden suunnittelussa sekä kehityksessä ja toimittaa muun muassa puhelinten ohjelmistopäivitykset, joka nopeuttaa niiden saatavuutta. Niinpä Lava Pixel V1 on oikeutettu tulevaan Android M -päivitykseen, joka pyrkii viilaamaan nykyisen Lollipop-julkaisun ominaisuudet entistäkin paremmiksi.

Uutukainen saapuu markkinoille Intiassa ensi viikolla 11 349 Intian rupian hintaan. Suoraan muutettuna tämä tarkoittaa noin 162 euroa, joka laitteen ominaisuuksiin, muotoiluun ja materiaaleihin nähden ei kuulosta yhtään pahalta. Päinvastoin, luurille voisi löytyä kysyntää myös esimerkiksi Suomesta ensimmäistä älypuhelinta hankkivien kuluttajien joukosta.

Päivitys 27.7.2015, 19:06: Laite julkistettu virallisesti ja osa teknisistä tiedoista korjattu. Lisätty video.