HTC Desire 626 saapuu Eurooppaan

Kovassa paineessa älypuhelinmarkkinoilla kamppaileva HTC tuo Euroopan markkinoille uuden Desire 626 -mallin heinä-syyskuun aikana. Se on seuraaja Desire 620 -puhelimelle, jonka hinta Suomessa pyörii tällä hetkellä 250 euron tuntumassa. Uutuuden hintaa taiwanilaisvalmistaja ei vielä paljastanut, mutta se ilmoitetaan lähempänä myyntiin saapumista.

Kooltaan 146,9 x 70,9 x 8,19 millimetriä olevan älyluurin kosketusnäytössä on pinta-alaa viisi tuumaa ja tarkkuudeltaan se on 1280 x 720 pikseliä. Kyseessä on Super LCD 2 -näyttö.

Puhelimen voimanpesänä toimii 1,2 gigahertsin Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Yhdistelmä pyörittää Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmää ja Sense 7 -käyttöliittymää, joka sisältää muun muassa tutun Blinkfeed-ominaisuuden. Se luo kotinäkymän, joka kerää yhteen informaatiota eri läheistä yhdistellen ne käyttäjän henkilökohtaisen sisällön kanssa.

Nykytrendin mukaisesti HTC on panostanut Desire 626:ssa etukameraan, joka on tarkkuudeltaan viisi megapikseliä. Kyseessä on BSI-sensori ja kameran aukkosuhde on f/2.8. Takaa löytyy sen sijaan 13 megapikselin BSI-kamera f/2.2-aukolla ja LED-salamalla.

Desire 626 tukee 4G LTE -yhteyksiä. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 16 gigatavun tallennustila, microSD-paikka (tukee jopa 512 gigatavun muistikortteja), Bluetooth 4.1, NFC, WiFi b/g/n (2.4Ghz), GPS ja GLONASS. Mainittakoon myös, että mukana on FM-radio, joka ei ole enää itsestäänselvyys älypuhelimissa suoratoistopalveluiden vallatessa markkinat. Akussa on potkua 2000 milliampeerituntia, joka on aika vaatimattomasti tämän kokoluokan puhelimelle.