LG Gentle + Android Lollipop = uuden sukupolven simpukkapuhelin

Ennen älypuhelimia ja kosketusnäyttöjä simpukkamuotoon rakennetut matkapuhelimet olivat kova sana. Se oli yhden aikakauden villitys, jonka viimeisiä todellisia menestystarinoita lienee Motorola Razr, joka on itse asiassa kaikkien aikojen myydyin simpukkapuhelin. Sitä on myyty yli 130 miljoonaa kappaletta.

Aika ajoin valmistajat herättävät tämän menneen trendin henkiin julkistamalla markkinoille uusia simpukkapuhelimia. Korealainen LG on tehnyt näin esittelemällä Gentle-nimeä tottelevan älypuhelimen, joka on suunnattu valmistajan kotimarkkinoille. Kyllä, kyseessä on todellakin älypuhelin, sillä laitteessa on Android 5.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä.

LG:n uusi simpukkapuhelin ei pullistele teknisillä ominaisuuksilla. Siinä on 1,1 gigahertsin neliydinsuoritin, 3,2 tuuman 480 x 320 pikselin kosketusnäyttö, 4G LTE, gigatavun verran käyttömuistia ja neljä gigatavua muistikortilla laajennettavaa tallennustilaa. Mukana on kolmen ja 0,3 megapikselin kamerat, 1700 milliampeeritunnin akku, tuki WiFi:lle ja nahkaa mukaileva rakenne.

Puhelin saapuu pian myyntiin Etelä-Koreassa 200 000 wonin hintaan. Euroiksi muutettuna tämä tekee noin 150 euroa. Suomessa laitetta tuskin koskaan nähdään myynnissä. Onko tämä pettymys vai ei, sen jokainen voi päättää itse.

GSM Arena, LG Gentle is an Android Lollipop flip phone for Korea

5 kommenttia

 1. Harmi että yritetään tehdä älypuhelimiksi, vanhat Nokian simpukkapuhelimet käytössä edelleen äidillä ja mummolla ja hyvin pelittää ja tykkäävät todella. Surullista miten eivät enää osaa tehdä hyvään hintaan (n. 50-100€) hyvää tavaraa vaan tuputetaan jotain Androidia tollalailla.

  Vanhat ihmiset varmasti arvostaisivat!

 2. Haluaisin juuri tuollaisen laadukkaan tavallisen puhelimen ilman mitään turhia härpäkkeitä ja viikon akkukesto saisi mielellään vähintään olla, odotan innolla, josko tämä tai vastaava joskus Suomeenkin rantautuisi.

  1. Tilasin juuri kyseisen puhelimen ja odotan innolla ,että saan alkaa käyttämaan.
   Hyvää Joulun odotusta

   1. Toivottavasti puhelin täyttää odotukset. Onnea tulevasta uudesta luurista! 🙂

Kommentointi on suljettu!