Motorola esitteli uuden lippulaivansa: Moto X Style

Uusia lippulaivapuhelimia sataa markkinoille. Tänään aamulla OnePlus esitteli uuden OnePlus 2 -puhelimen ja nyt Motorola on lanseerannut Moto X Stylen, joka saapuu myyntiin muun muassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa syyskuussa. Moto X Stylen hinta lähtee liikkeelle 499 eurosta, jota voidaan pitää sen ominaisuuksiinsa nähden erittäin kohtuullisena.

Muotoilultaan edeltäjänsä pyöreitä linjoja noudatteleva Motorola Moto X Style on kooltaan 153,9 x 76,2 x 6,1-11,06 millimetriä ja se painaa 179 grammaa. Puhelimessa on metallinen kehys, lasinen etupinta ja kaareva takakuori, joka on kustomoitavissa eri materiaaleilla, väreillä ja tekstuureilla. Tarjolla on yhtiön ainutlaatuinen Moto Maker -verkkopalvelu, jolla jokainen kuluttaja voi muokata puhelimensa ominaisuuksia ja visuaalista ilmettä mieleisekseen. Tässä vaiheessa on kuitenkin epäselvää, kuinka laajalle Moto Maker -palvelu lopulta tulee saataville.

Motorola käyttää uutukaisessaan erityistä nanopinnoitetta, joka suojaa puhelinta vesiroiskeilta. Täyttä vedenkestävyyttä nanopinnoite ei takaa, mutta se suojaa Moto X Stylen muun muassa roiskeilta ja kevyeltä vesisateelta.

Ominaisuuksien osalta Motorola on panostanut uutuudessaan erityisesti kameraan. Takana on 21 megapikselin kamera f/2.0-aukkosuhteella, kaksivärisellä salamalla, automaattisella HDR-toiminnolla ja 4K-videokuvauksella. Motorola kehuu kameran kuuluvan markkinoiden parhaimpiin. Etupuolelta löytyy viiden megapikselin kamera omalla salamavalolla.

Moto X Style colors

Moto X Style wood

Moto X Stylen TFT LCD -kosketusnäyttö on kooltaan 5,7 tuumaa, tarkkuudeltaan 2560 x 1440 pikseliä ja se peittää valmistajan mukaan etualasta 76 prosenttia. Näytön ylä- ja alapuolelle on sijoitettu kaiuttimet nykytrendiä mukaillen. Sisältä löytyy kuudella 1,8 gigahertsin suoritinytimellä varustettu Snapdragon 808 -järjestelmäpiiri, Adreno 418 -grafiikkaohjain, kolme gigatavua RAM-käyttömuistia ja 16, 32 tai 64 gigatavua tallennustilaa. Puhelin tukee microSD-muistikortteja aina 128 gigatavuun asti.

Puhelin tukee 4G LTE -verkkoa sekä WiFi 802.11a/g/b/n/ac + MIMO-, Bluetooth 4.1-, NFC- ja GPS-yhteyksiä. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 5.1.1 Lollipop. Akku on kapasiteetiltaan 3000 milliampeerituntia ja puhelin tukee pikalatausta, jota kehutaan 50 prosenttia Galaxy S6:n vastaavaa ominaisuutta nopeammaksi. 15 minuutin latauksen pitäisi antaa virtaa kymmenen tunnin normaalin käyttöjakson verran.

4 kommenttia

 1. Mielestäni Moto X Play oli paljon kiinnostavampi. Pienempi koko, parisataa halvempi hinta (?) ja tärkeimpänä isompi akku yhdessä ”vain” 1080p-näytön ja SD615:a kanssa, mikä tarkoittanee massiivisesti parempaa akunkestoa.

  1. Jees, katsotaan ehdinkö siitä uutista kirjoittamaan. 🙂

   Btw hieno tämä Moton nykyinen muotokieli.

 2. Mukava nähdä ettei Lenovo ottanut liikaa valtaa Motorolalta pois suunnittelun suhteen, vaan on päättänyt rakentaa Motorolan vahvuuksista tietä eteenpäin.

  Nähtäväksi tietenkin jää, miten Lenovo onnistuu tällä brändillä, jolla Google mielsi epäonnistuvansa. Mikähän on pitkän tähtäimen suunnitelma? Lenovon omat laitteet (puhelimet ja tietokoneet) tulevat Lenovon bloat-softilla varustettuna, mutta ainakaan tällä hetkellä ei liene merkkejä tämän softan ilmenemisestä Motorolan laitteisiin?

  1. Joo, toivotaan, että Motorola pysyy itsenäisenä yksikkönään. Jostain syystä Motorola ei vaan tunnu saavan tuulta alleen, vaikka monia asia on kunnossa. Esimerkiksi tuo ylimääräisen softan ja käyttöliittymän puuttuminen ovat mielestäni hyviä kilpailuvaltteja, joita pitäisi vain osata markkinoida paremmin.

Kommentointi on suljettu!