OnePlus 2 on täällä – hinta alkaen 339 euroa

Kiinalainen vuonna 2013 perustettu OnePlus on tänään aikaisin aamusta Suomen aikaan esitellyt seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimensa. Uutuuden ominaisuudet ja muotoilu eivät tule useimmille alaa seuraaville kuluttajille yllätyksenä, sillä yhtiö itse on paljastanut siitä keskeisimmät tekniset tiedot ennakkoon ja kuvavuodot pitivät lopusta huolen. Nyt kaikki on kuitenkin virallista, joten katsotaan, millainen laite tämä ”2016 Flagship Killer” -mainoslauseella hehkutettu uutuus lopulta on.

Muotoilullisesti OnePlus 2 on pitkälti kuin edeltäjänsä. Sen rakenne on nyt kuitenkin aikaisempaa laadukkaampi, sillä kehyksessä on käytetty alumiinin ja magnesiumin yhdistelmästä luotua metalliseosta. Takakuoren vaihtaminen onnistuu toisen sukupolven mallissa helpommin ja kiinalaisvalmistaja tuleekin heti alussa tarjoamaan muutamia eri vaihtoehtoja sekä materiaaleja takakuorien osalta Sandstone-mustan lisäksi. Näihin kuuluvat Kevlar, bambu, rosewood sekä black apricot. Kooltaan lippulaiva on 151,8 x 74,9 x 9,85 millimetriä ja se painaa 175 grammaa.

OnePlus 2:n näyttö on säilyttänyt 5,5 tuuman kokonsa sekä 1920 x 1080 pikselin tarkkuuden. Henkilökohtaisesti pidän ratkaisua hyvänä resoluution suhteen, sillä olen joutunut niin usein pettymään 2K-näytöllä varustettujen älypuhelimien akkukestoon. Täytyy muistaa, että 5,5 tuumaa yhdistettynä full hd -tarkkuuteen tarkoittaa 401 ppi:n pikselitiheyttä, joka on enemmän kuin riittävä terävään kuvaan. Kyseessä on in-cell IPS LCD -kosketusnäyttö, jonka kontrasti on 1500:1.

OnePlus 2

Näytön alapuolelle siirryttäessä eteen tulee eräs puhelimen keskeisimmistä uudistuksista. Se on tietenkin sormenjälkilukija, joka on kapasitiivinen ja valmistajan mukaan erittäin nopea. Sen molemmilla puolilla on kaksi kapasitiivista painiketta, jotka ovat käyttäjän ohjelmoitavissa. Fyysisiä näppäimiä laitteessa on kolme. Äänenvoimakkuuden säädin sekä virtapainike löytyvät oikealta ja vasemmalle on sijoitettu kytkin, jolla hallitaan Androidin ilmoituksia. Se on kolmivaiheinen, integroituu Androidin ilmoitusjärjestelmään ja mahdollistaa näin helposti ilmoituksien hallinnan (kaikki, tärkeimmät, ei mitään). Kokonaisuutta täydentää monivärinen LED-ilmoitusvalo, joka myös osaltaan nopeuttaa saapuneiden viestien, puheluiden ja muiden ilmoituksien havaitsemista.

OnePlus 2:n sydämenä sykkii 64-bittinen 1,8 gigahertsin Qualcomm Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri sekä Adreno 430 -grafiikkaohjain. OnePlus on päätynyt lippulaivassaan Sony Xperia Z3+:aa ja HTC One M9:ää 200 megahertsiä alempaan kellotaajuuteen, jolla se pyrkinee kiertämään Snapdragon 810:tä kovassa rasituksessa vaivanneet kuumenemisongelmat. Käyttömuistin ja tallennustilan määrä vaihtelevat valittavan version mukaan. Yhdistelmät ovat 16GB/3GB ja 64GB/4GB.

OnePlus 2 kuoret

Akun kapasiteettia on kasvatettu Onen 3100 mAh:sta kakkosen 3300 milliampeerituntiin. Sen lataaminen hoidetaan uuden USB Type-C-portin kautta. Puhelin ei tue langatonta lataamista eikä pikalatausta, joista erityisesti jälkimmäistä pidän suurena miinuksena.

4G LTE -yhteyksien osalta OnePlus 2 on suomalaisten kannalta parannus entiseen. Siinä missä One tuki vain 2600 ja 1800 megahertsin taajuuksia lisää kakkosversio mukaan myös 800 Mhz:n taajuuden ja tukee näin täydellisesti Suomen 4G-verkkoa. Muita yhteyspuolen ominaisuuksia ovat WiFi (2,4 GHz 802,11 b/g/n ja 5 GHz 802,11 a/n/ac), Bluetooth 4.1, GPS ja GLONASS.

OnePlus 2:n takaa löytyy kuudesta linssielementistä rakentuva 13 megapikselin kamera f/2.0-aukkosuhteella, optisella kuvanvakaimella, lasertarkennuksella, 4K-videokuvauksella ja 120fps hidastusvideolla (720p) sekä LED-kaksoissalamalla. Pikselikoko on kasvanut 1,3 µm:n, joka parantaa kuvanlaatua erityisesti heikossa valaistuksessa. Etupuolella olevassa kamerassa megapikseleitä on viisi.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tekniikkaan liittyvänä ominaisuutena on paikko mainita kaksi nano-SIM-korttipaikkaa. Tämä tulee varmasti olemaan yksi OnePlus 2:n myyntivalteista, sillä nyt puhelin sopii täydellisesti esimerkiksi yhdistelmälaitteeksi työ- ja kotikäyttöön.

OnePlu OxygenOS

Käyttöjärjestelmänä kiinalaisvalmistajan lippulaivassa on OxygenOS, jonka pohjana on Android 5.1 Lollipop. Suuria muutoksia Androidiin ei ole lähdetty tekemään, mutta mukaan on tuotu muun muassa lisää asetuksia, joiden avulla laitteensa voi säätää paremmin mieleisekseen. Näihin kuuluu esimerkiksi Dark Mode -tila, joka muuttaa käyttöliittymän värimaailman rauhallisen tummaksi.

OnePlus Onen tavoin uutuutta myydään kutsujen perusteella. Niitä voi yrittää metsästää itselleen esimerkiksi valmistajan keskustelupalstalta tai lisäämällä itsensä odotuslistalle, jossa omaa kutsuaan jonottaa jo yli 362 000 käyttäjää. Myyntiin OnePlus 2 saapuu 11. elokuuta 339 (16GB/3GB) ja 399 (64GB/4GB) hintaan.

Alla virallinen OnePlus 2 -promovideo sekä MKBHD:n, eli Marques Brownleen ensitunnelmat uutukaisesta (esituotantoversio):

OnePlus 2 tuotesivu

9 kommenttia

 1. Hyvä juttu kuten aina Teemu! 🙂

  Sen haluaisin nostaa esille, mitä pidän suurena miinuksena on NFCn puute! Varsinkin nyt kun Androidpay on tulossa ja muutenkin tekniikka yleistymässä.
  Itse en nopeaa latausta jää kaipaamaan mikäli akku kestää reilusti päivän, tällöin se tulee ladattua joka yö jolloin ei haittaa kauanko lataus kestää 🙂
  Lisäksi käyttöjärjestelmä vaikuttaa ainakin näin ensituntumalta hyvälle, nythän he vasta siihen enemmän alkavat panostaa joten paranee varmasti vielä!
  Muuten erittäin tyylikäs laite ja kuoret parantavat entisestään. Nyt kun 4g:kik on kunnossa niin eikun vain kutsua metsästämään :b

  1. Kiitos. Yritin tehdä vähän kattavamman jutun kuin ”kilpailijat”. 🙂

   NFC ei minulle ole suuri miinus, koska Suomessa tämä mobiilimaksaminen on vielä niin harvinaista. Mutta esim USA:ssa tilanne on jo toinen. Siellähän NFC-pohjainen mobiilimaksaminen on jo käsittääkseni varsin yleistä?

   1. Siinä kyllä onnistuit ja sen vuoksi seuraankin blogiasi aktiivisesti 🙂

    NFC ei itsellekään nyt ole vielä tärkeä mutta puhelin olisi tulossa pidempi aikaiseen käyttöön joten sitä ei tiedä miten tekniikan käyttö laajenee. Mutta varmasti pärjää kyllä ilmankin niin kuin tähänkin asti 🙂 meren toisaalla puolella asia kyllä taitaa olla toinen niin kuin kerroitkin.
    oletkos Teemu jo jonottamassa uutta Oneplussaa?

    1. Joo, laiton itseni jonoon. Katsotaan, miten kauan saa odottaa. 😛

    2. Toivottavasti ei kauaa :p itselläkin toiveissa jos melko ajoissa saisi kutsun.
     Oletko törmännyt vielä mihinkään uusiin lisävarusteisiin kuorien lisäksi?

    3. Ei ole kyllä tullut lisävarusteista vastaan vielä.

 2. Hiukka pettymys, sormenjälkilukija OK, NFC puute pettymys, ressu lievä pettymys, LTE band 20 hyvä. 801 snapdragonillakin pärjää vielä hienosti: OPO 64gb olisi 324€ ja Oppo Find 7a 249€ posteineen

  1. Ite oon kyllä full hd:n kannalla tässä kokoluokassa. 401ppi:tä on aivan riittävästi mitä tulee kuvan terävyyteen. Eiköhän tuo näyttö muutenkin ole hyvä. 🙂

   Eihän tämä samanlainen ”jytky” ole, kuin One jo pelkästään hinnan puolesta. Mutta hintaa oli pakko nostaa, että firmaan saadaan rahaa.

   NFC:n puute tosiaan ihmetyttää, vaikka itselle ei ole kovinkaan tärkeä ominaisuus. Pikalatausta jäin ehkä eniten kaipaamaan. 3300 mAh:n akun lataaminen vie kuitenkin aikansa. Hyvä joka tapauksessa, että akun kapasiteettia kasvatettiin edeltäjästä.

   …niin ja saa nähdä, mihin kamera pystyy.

   1. No juu, Full HD kyllä riittää ei siinä mitään, eikö tuo oikeasti mikään pettymys ole, ehkä vähän mixed feelings. Tuo alkaa olee samaa hintaa kuin Huawei Honor 6+ (verkkokauppa.com) eikä sekään huono taida olla (3600mAh btw) eikä tarvi metsästää invitejä tms. Näissä vaan vähän järsii nää OxygenOs:t, EmotionUI:t ja ColorOS:t.. onhan tietysti olemassa modrommit, mutta se nyt menee vähän tuunaamiseks..
    Saas nähdä millasia Nexusia tulossa..

Kommentointi on suljettu!