Motorola Moto X Play: 5,5 tuuman full hd -näyttö ja 3630 mAh:n akku

Lenovon omistukseen kuuluva Motorola esitteli eilen Moto X Style -lippulaivansa lisäksi myös toisen erittäin mielenkiintoisen puhelimen. Kyseessä on samaan Moto X -sarjaan kuuluva laite, joka kantaa lisänimeä Play. Se on edullisempi versio yhtiön uudesta lippulaivasta, mutta tämän ei kannata antaa hämätä, sillä Moto X Play on erittäin kiinnostava kokonaisuus. Miksi? Koska sen hinta on kohtuullinen ja akku omassa kokoluokassaan mukavan tehokas.

Lähdetään liikkeelle uutukaisen akusta. Se on omassa kokoluokassaan erittäin tehokas 3630 milliampeeritunnin kapasiteetillaan. Akku on selvästi tehokkaampi kuin sitä suuremmissa Moto X Stylessä, Nexus 6:ssa tai Galaxy Note 4:ssä, joiden akut ovat kapasiteetiltaan järjestyksessään 3000, 3220 ja 3220 milliampeerituntia. Motorola itse puhuu jopa 48 tunnin akkukestosta sekalaisessa käytössä, ja vaikka tähän on vaikea uskoa tehokäyttäjän kohdalla voidaan uutuudelta odottaa hyviä lukemia toiminta-aikojen osalta.

Motorola Moto X Play Motorola Moto X Play

Puhelimessa on muiden Motorolan uutuuksien tavoin lähes puhdas Android 5.1.1 Lollipop -käyttöjärjestelmä. Sitä hallitaan 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin kosketusnäytöltä.

Moto X Playn sydämenä on 1,7 gigahertsin Snapdragon 615 -neliydinjärjestelmäpiiri. Käyttömuistia löytyy kaksi gigatavua ja tallennustilaa 16 tai 32 gigatavua. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11a/g/b/n (dual band capable), NFC, GPS, microSD-muistikorttipaikka ja etupuolen stereo-kaiuttimet.

Kuvausominaisuudet ovat lähellä Moto X Styleä. Takana on 21 megapikselin kamera f/2.0-aukolla ja edessä viiden megapikselin kamera. Mukana ei ole kuitenkaan esimerkiksi 4K-videokuvausta tai etusalamaa, jotka Motorolan tuoreesta lippulaivasta löytyvät.

Muotoilultaan laite noudattelee Motorolan nykyistä visuaalista tyyliä. Kokoa on 148 x 75 x 8,9-10,9 millimetriä ja painoa 169 grammaa. Pieniltä vesiroiskeilta sitä suojaa Moto X Stylen tavoin nanopinnoite. Valituilla markkinoilla puhelimen värien ja materiaalien muokkaaminen onnistuu Moto Maker -palvelulla.

Motorola Moto X Play saapuu ensimmäisille markkinoille elokuussa. Suomihinta ei ole tiedossa, mutta ainakin Saksassa suositushinnaksi ilmoitetaan 349 (16GB) ja 429 (32GB) euroa.