Angry Birds 2 saapui tänään ladattavaksi mobiililaitteille

Suomalainen mobiilipelijätti, Rovio, on tänään tuonut ladattavaksi uuden pelin. Kyseessä ei ole mikä tahansa peli, sillä nyt julkaistu nimike on suora seuraaja alkuperäiselle Angry Birdsille, joka linkosi Rovion maailman kovimpien mobiilipeliyhtiöiden joukkoon. Suureksi brändiksi erilaisine oheistuotteineen kasvanut sarja kuuluu edelleen monien suosikkipelien joukkoon, mutta ei ole enää samanlaisessa suosiossa kuin muutamia vuosia sitten. Nyt yhtiö yrittääkin jälleen nousta ohjelmistokauppojen kärkipaikoille uudella Angry Birds 2:lla, joka on saatavilla ilmaiseksi iOS– ja Android-alustoille. Peliä ei olla julkaisemassa ainakaan toistaiseksi ollenkaan Windows Phone -pohjaisille laitteille.

Uusi versio vie vuonna 2009 julkistetun pelin graafisesti uudelle ulottuvuudelle, mutta säilyttää kuitenkin tietyn sarjakuvamaisen ja hellyttävän ilmeen, johon sarjassa on vuosien varrella totuttu. Itse pelimekaniikka on pysynyt hyvin samankaltaisena, mutta nyt pelitasot voivat muodostua useista vaiheista, joka luo niihin lisää syvyyttä. Lisäksi mukana on niin sanottuja pomokenttiä, jotka tuovat mukanaan vaihtelua.

Rahaa Rovio pyrkii tekemään Angry Birds 2:ssa pelin sisäisillä ostoilla. Ostamillaan tai ansaitsemillaan timanteilla pelaajaa voi esimerkiksi jatkaa kentällä etenemistä, vaikka kaikki tarjolla olleet linnut olisivatkin jo käytetty.

Joko Rovion uusi peli on ladattuna älypuhelimeen tai tablettiin? Mikä on tuomiosi Angry Birds 2:sta? Onko tässä hittiainesta?

Rovio, The birds are back with a bang as Angry Birds 2 launches worldwide