Motorolalta uusi Moto G -puhelin (kolmas sukupolvi, 2015)

Motorolan alempaan keskihintaluokkaan sijoittuva Moto G -mallisto on edennyt kolmanteen sukupolveensa. Se parantaa ominaisuuksia edeltäjästään pienin askelin, lisäämällä mukaan muun muassa enemmän laskentatehoa, suuremman akun sekä kehittyneemmän kameran. Uutukainen on saapunut jo myyntiin useissa eri maissa ja pitäisi löytyä seuraavien viikkojen aikana myös kotimaisten elektroniikkaketjujen valikoimista.

Toisen sukupolven Moto G:n tavoin uutuudessa on viiden tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäyttö Corning Gorilla 3 -lasilla. Käyttöjärjestelmänä on lähes puhdas Android 5.1.1 Lollipop, jota pyörittää 64-bittinen Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri. Siinä on neljä 1,4 gigahertsin Cortex-A53-suoritinydintä sekä Adreno 306 -grafiikkaohjain. RAM-käyttömuistin määrä riippuu valittavasta konfiguraatiosta: 8GB:n tallennustila ja 1GB RAM:ia tai 16GB:n tallennustila ja 2GB RAM:ia. Tallennustilaa voidaan laajentaa maksimissaan 32 gigatavun muistikortilla.

Moto G värit 2015

Uusi Moto G täyttää IPX7-suojaluokituksen ja kestää näin upotuksen puolentoista metrin syvyiseen veteen 30 minuutiksi. Laite on mitoiltaan 142,1 x 72,4 x 6,1-11,6 millimetriä ja se painaa 155 grammaa. Valituilla markkinoilla käytössä on Moto Maker -palvelu, jolla puhelimensa ominaisuudet ja värit voi valita yksityiskohtaisesti.

Kameran Motorola on päivittänyt kahdeksasta megapikselistä 13 megapikseliin (f/2.0), joka kykenee 1080p-videokuvaukseen. Edestä löytyy puolestaan viiden megapikselin kamera f/2.2-aukkosuhteella.

Hyvänä uutisena voidaan pitää myös sitä, että akun kapasiteetti on kasvanut. Ei mahdottomasti, mutta joka tapauksessa 80 mAh:lla 2470 milliampeerituntiin. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 4G LTE, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0 ja WiFi 802.11 b/g/n (2.4 GHz).

Uutukaisen hinta riippuu valittavasta variantista. Verkkokauppa.com listaa Moto G 8GB/1GB -mallin hinnaksi 249,90 euroa. Toisen sukupolven versio maksaa samaisessa liikkeessä 199,90 euroa.