OnePlus 2:ssa on OmniVision OV13860 -kamerasensori

Kuluneella viikolla julkistetussa OnePlus 2:ssa kamera on nykyaikaisen lippulaivapuhelimen tavoin keskeisessä roolissa. Tavalliselle kuluttajalle se saattaa näyttäytyä varsin vähäpätöisenä päivityksenä edeltäjäänsä, koska onhan kamera edelleen tarkkuudeltaan 13 megapikseliä. Tämä ei kerro kuitenkaan koko totuutta ja tarkemmin sisälle pureutumalla voidaan todeta kameran osalta tapahtuneen suuria muutoksia.

Ensimmäinen ja tärkein muutos on se, että OnePlus Onessa on käytetty Sony IMX214 -sensorin sijaan OmniVisionin valmistamaa kameraa, joka on mallimerkinnältään OV13860. Se tarjoaa ainakin paperilla merkittävän edun edeltäjäänsä nähden, sillä ominaisuudet ovat parantuneet oikeastaan jokaisella osa-alueella.

OnePlus 2 camera OV13860

OnePlus 2:ssa itse kamerasensorin koko on kasvanut 1/3,06 tuumasta 1/2,6 tuumaan. Tämä vaikuttaa suoraan kuvanlaatuun erityisesti heikommassa valaistuksessa. Lisäksi pinta-alaltaan kookkaampi sensori mahdollistaa suuremmat yksittäiset pikselit, joiden ansiosta kuviin saadaan enemmän valoa, parempi dynamiikka ja vähemmän kohinaa. Ensimmäisestä sukupolvesta pikselikoko on kasvanut 1,12 mikrometristä (μm) 1,3 mikrometriin. Tällä tuloksella päästään varsin hyvään asemaan, sillä esimerkiksi LG G4 ja Samsung Galaxy S6 jäävät molemmat taakse 1,12 μm:n lukemallaan.

Kuvausominaisuuksia ajatellen mukaan on tuotu myös muita keskeisiä parannuksia. Ensimmäisenä mainittakoon hiljalleen yleistyvä lasertarkennus. Se nopeuttaa kuvan tarkennusta ja valmistajan mukaan OnePlus 2 lukitseekin kohteen erittäin nopeasti alle 0,2 sekunnissa.

Heikossa valaistuksessa kuvatessa sekä videota tallennettaessa apuna OnePlus 2:ssa on optinen kuvanvakain. Se yhdessä kaksivärisen LED-salaman kanssa kuuluvat niin ikään ominaisuuksiin, jotka edeltäjästä puuttuivat.

Kaiken kaikkiaan OnePlus 2:n 13 megapikselin kamera kuulostaa paperilla erittäin vakuuttavalta. Tämä ei tietenkään takaa vielä sitä, että itse kuvanlaatu on huippuluokkaa, mutta toivotaan, että näin on.

OnePlus 2 saapuu myyntiin kutsuihin perustuvalla systeemillä 11. elokuuta. Jos sellaisen haluaa, kannaattaa lisätä oma sähköpostiosoite jonotuslistalle.