Huawei nousi Suomen viidenneksi suurimmaksi älypuhelintoimittajaksi

Kiinalainen Huawei on kovassa nosteessa matkapuhelinmarkkinoilla. Yhtiö toimitti vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla markkinoille kaikkiaan 48,2 miljoonaa älypuhelinta, joka on 39 prosenttia edellisvuotta enemmän. Myynti veti hyvin useilla eri markkina-alueilla. Kiinassa kasvua syntyi 124, Länsi-Euroopassa 45 ja Koillis-Euroopassa 54 prosenttia. Toukokuussa 2015 Huawein osuus maailman älypuhelinmarkkinoista oli tilastokeskus GFK:n mukaan 8,8 prosenttia.

Valmistaja kehuu lippulaivapuhelimiensa myyvän maailmanlaajuisesti hyvin. Mate 7:ää on toimitettu markkinoille viisi miljoonaa laitetta ja huhtikuussa kauppoihin saapunutta P8:aa yli miljoona. Sen edeltäjää P7:ää on puolestaan tuotettu myytäväksi jo seitsemän miljoonaa kappaletta.

Suomessa Huawei on myös hyvässä nosteessa. Markkinaosuus kipusi kesäkuussa kuuteen prosenttiin ja yhtiö onkin nyt Suomen viidenneksi suurin älypuhelintoimittaja. Erityisen hyvin Suomessa kaupaksi ovat käyneet Honor-sarjan laitteet, joiden myynti kasvoi viime vuoden tammi-kesäkuusta yli 100 prosentilla.

Kansainvälinen liiketoimintastrategiamme on vastannut kuluttajien todellisiin teknologiatarpeisiin. Pohjoismaissa on hinta-laatutietoisia kuluttajia ja on ilahduttavaa huomata, että he ovat löytäneet esimerkiksi Honor-puhelimemme. Uskomme, että kansainväliset menestysmallit, kuten Mate7 ja P8, laajentavat käyttäjäkuntaamme kotimaisilla markkinoilla”, toteaa Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnan markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Sofia Lehtimäki. ”Esimerkiksi P8:lle Suomeen räätälöimämme kolmen vuoden takuuohjelma tuo merkittävää lisäarvoa tälle mallille”.