Nokia OZO: VR-kamera ammattilaisille

Teknologia- ja ohjelmistoyhtiö Nokia on hiljattain tehnyt markkinoilla uuden aluevaltauksen esittelemällä virtuaalitodellisuuteen liittyvän tuotteen nimeltään OZO. Kyseessä ei ole Oculus VR:n tai Samsung GearVR:n kaltaiset virtuaalilasit, vaan kuvaukseen erikoistunut kokonaisuus, jolla voidaan tallentaa sisältöä edellä mainitun kaltaisille VR-laseille.

Ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Nokia OZO sisältää yhteensä kahdeksan kameraa, joista jokainen tallentaa kuvaa 2048 x 2048 pikselin tarkkuudella sekä 195 asteen laajuisen alueen. Näin saadaan aikaan täydellistä 360 asteen videokuvaa äänen kera (kahdeksan mikrofonia), jota voidaan Nokian työkaluilla seurata reaaliajassa sekä renderöidä valmiista materiaalista pienikokoinen versio. Nämä ominaisuudet ovat erityisen tärkeitä ammattilaisille, sillä ne säästävät huomattavasti aikaa ja vaivaa ennen lopullisen videon kasaamista yhteen.

Nokia OZO on kehitetty yhtiön Tampereen yksikössä ja sen valmistus tulee tapahtumaan Suomessa. Yhtiö esitteli tuotteensa nyt vasta ennakkoon ja tulee kertomaan siitä lisää myöhemmin. Seuraava video siitä tullaan paljastamaan vajaan neljän päivän päästä, joten innokkaiden kannattaa pitää silmällä OZO:n virallista kotisivua.

Suomalaisvalmistaja ei paljastanut vielä OZO:n hintatietoja. On kuitenkin selvää, että ammattilaisille suunnatun laitteen hinta ei tule olemaan edullinen. The Vergen saamien arvioiden mukaan puhutaan viisinumeroisesta hinnasta. Nokian VR-kameran toimituksien on tarkoitus käynnistyä loka-joulukuun aikana.