Operaattoreiden heinäkuun myydyimmät puhelimet julki

Jälleen on se aika kuukaudesta, kun kotimaiset operaattorit julkaisevat perinteiseksi muodostuneet myyntitilastonsa. Listoille on loikannut mukaan useampikin uusi malli, mutta Apple iPhone 6:n ylivallalle ei näy loppua, vaikka sille voidaan odottaa seuraajaa jo syksyn aikana.

Applen nykyisen lippulaivan kovasta menestyksestä Suomessa kertoo hyvin se, että iPhone 6 on ollut Elisan kuluttajapuolen myydyin puhelin jo kymmenen kuukautta. Elisan lisäksi se nappasi kärkipaikan myös Soneralla, mutta DNA:lla ykköseksi nousi erittäin edullinen Android-pohjainen Huawei Y330 -älypuhelin.

Heinäkuu on puhelinmyynnissä selvästi koululaisten sesonki, ja vain muutaman kympin hintainen älypuhelin Huawei Y330 on nyt ollut todella kova sana. Kesä on hyvää aikaa harjoitella uuden puhelimen käyttöä yhdessä vanhempien kanssa, ja samalla voidaan käydä porukalla läpi myös puhelimen käytön pelisääntöjä”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Korealaisen Samsungin huhtikuussa myyntiin saapunut Galaxy S6 -tuoteperheen vaisuhko myynti jatkui heinäkuussa. Soneralla se ei yltänyt kympin sakkiin ollenkaan, eikä DNA:lla tai Elisallakaan kolkuteltu aivan kärkipaikkoja, kuten edellisten sukupolvien kanssa on totuttu näkemään. Tilanne voi muuttua seuraavien kuukausien aikana, sillä Galaxy S6 -malliston hinta on lähtenyt Suomessa laskuun.

DNA:n myydyimmät puhelinmallit heinäkuussa 2015:

 1. Huawei Y330
 2. Samsung Galaxy J1
 3. Apple iPhone 6
 4. Samsung Galaxy A3
 5. Samsung Glaaxy A5
 6. Sony Xperia M4 Aqua
 7. Samsung Galaxy S6
 8. Samsung Galaxy Young2
 9. Sony Z3 Compact
 10. Microsoft Lumia 435

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6 (4G)
 2. Samsung Galaxy S4 Mini (4G)
 3. Samsung Galaxy Trend Plus
 4. Samsung Galaxy A3 (4G)
 5. Nokia Lumia 635 (4G)
 6. Samsung Galaxy S6 (4G)
 7. Samsung Galaxy Ace 4 (4G)
 8. Nokia 215
 9. Samsung Galaxy S5 (4G)
 10. Samsung Galaxy A5 (4G)
 11. Sony Xperia Z3 (4G)
 12. Apple iPhone 5c (4G)
 13. Apple iPhone 5s (4G)
 14. Huawei Honor 6 (4G)
 15. Sony Xperia Z3 Compact (4G)

Soneran myydyimmät puhelimet heinäkuussa 2015:

 1. Apple iPhone 6
 2. Samsung Galaxy Ace 4
 3. Apple iPhone 5s
 4. Samsung Galaxy A3
 5. Samsung Galaxy S4 mini
 6. Samsung Galaxy  Xcover 3
 7. Apple iPhone 6 Plus
 8. Sony Xperia Z3+
 9. Sony Xperia M4 Aqua
 10. Nokia Lumia 635

4 kommenttia

 1. Tässä näkee mitä ihmiset haluavat:
  Sulavaa ja varmatoimiata laitetta, jossa jokainen osa-alue on kohdallaan.

  1. Jep, abaut puolet joka listasta on Samsungia 🙂

   1. Samsung myy kokonaisuutena hyvin, mutta lippulaivat (joilla se raha tehdään) eivät myy entiseen tahtiin.

  2. Nähdään myös se, mitkä luurit ovat ylihinnoiteltuja, joihin ei ole käteisellä varaa, mutta ”pakkosaada” (iP, S6) ja mitä halpoja luureja hankitaan liittymän kanssa ensimmäiseksi puhelimeksi lapsille (kuten jutussakin mainitaan). Muutama keskihintainen sitten vahvistaa säännön.

   Aika mielenkiintoista, että Lumioita ei ole listoilla juuri ollenkaan vaikka ne vielä pari vuotta sitten menivät Suomessa hyvin kaupaksi.

Kommentointi on suljettu!