Sony Xperia C5 Ultra: kuuden tuuman näyttö ja 13 MP:n etukamera

Japanilainen Sony heittää nykyiseen selfie-villitykseen kovan kortin esittelemällä markkinoille Xperia C5 Ultra -nimeä tottelevan Android 5.0 Lollipop -pohjaisen älypuhelimen, jossa on 13 megapikselin Exmor RS -etukamera salamavalolla. Kamera tarjoaa 22 millimetrin polttovälin sekä laajan 88 asteen kuvakulman. Mukana on HDR-kuvaustila sekä mahdollisuus 1080p-tasoisen full hd -videokuvan tallentamiseen.

Uutukaisen etupuolelle siirryttäessä huomataan, että laite kuuluu niin sanottuun phablet-kategoriaan, eli kokonsa puolesta älypuhelimen ja taulutietokoneen välimaastoon. Tästä huolen pitää kuuden tuuman 1920 x 1080 pikselin IPS-kosketusnäyttö, joka hyödyntää valmistajan televisioista tuttua Mobile BRAVIA Engine 2 -kuvanparannusteknologiaa. Yhtiö on tehnyt hyvää työtä näyttöä kiertävien sivureunojen kanssa, sillä ne on viilattu lähes olemattomiin.

Sony C5 Ultra

Puhelimen takana on myös 13 megapikselin Exmor RS -kamera LED-salamalla. Siinä on 25 millimetrin laajakuvalinssi ja 80 asteen kuvakulma. Etukameran tavoin HDR-tuki löytyy ja 1080p-videokuvaus.

Sony Xperia C5 Ultran sydämenä on 64-bittinen MediaTek MTK6752 -neliydinjärjestelmäpiiri, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia ja 700 megahertsiin kellotettu ARM Mali760 MP2 -grafiikkaohjain. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 4G LTE, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.1, NFC, FM-radio, 16 gigatavun tallennustila (9,5 GB:tä käyttäjälle vapaata tilaa), microSD-muistikorttipaikka (tuki 200 GB:n asti).

Kooltaan puhelin on 164,2 x 79,6 x 8,2 millimetriä ja se painaa 187 grammaa. Akku on kapasiteetiltaan 2930 milliampeerituntia, joka tarjoaa Sonyn mukaan valmiusaikaa 769 tuntia ja kestää yhdellä latauksella normaalissa käytössä kaksi päivää.

Xperia C5 Ultra saapuu ensimmäisille markkinoille elokuun aikana. Hintatiedot paljastetaan myöhemmin.