Uudessa Sony Xperia M5:ssä on 21,5 ja 13 megapikselin kamerat

Sony on esitellyt markkinoille uuden ylempään keskiluokkaan sijoittuvan Xperia M5 -älypuhelimen, joka panostaa kuvausominaisuuksiin sen kanssa yhtä aikaa lanseeratun Xperia C5 Ultran kanssa. Uutukaisen takana koreilee 21,5 megapikselin Exmor RS -kamera, joka tarkentaa kohteeseen uuden Hybrid Autofocus -toiminnon ansiosta jopa 0,25 sekunnissa. Kamerassa on f/2.2-optiikka, se tarjoaa 4K-videokuvauksen sekä viisinkertaisen häviöttömän zoomin ja mahdollisuuden venyttää manuaalitilassa ISO-arvo aina 3200 asti. Laitteen edessä on puolestaan 13 megapikselin kamera 1080p-videokuvauksella.

Uudessa Xperia M5:ssä on metallinen kehys ja se täyttää IP65-/IP68-suojaluokitukset, joten puhelin selviytyy ongelmitta esimerkiksi pienestä pulahduksesta veteen. Puhelimen etu- ja takaosat ovat lasia, kuten monissa premium-luokan laitteissa. Uutuus on kooltaan 145 x 72 x 7,6 millimetriä, se painaa 142,5 grammaa ja tulee saataville valkoisena, mustana sekä kultaisena.

Sony Xperia M5

Toimintoja hallitaan Xperia M5:ssä viiden tuuman 1920 x 1080 pikselin Mobile BRAVIA Engine 2 IPS-kosketusnäytöltä. Puhelimessa on Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä. Sen sulavasta toiminnasta huolehtivat 64-bittinen kahden gigahertsin MediaTek helio X10 Octa-core -järjestelmäpiiri, IMG Rogue G6200 -grafiikkaohjain sekä kolme gigatavua RAM-käyttömuistia. Laite tarjoaa tavanomaiset yhteysominaisuudet, kuten 4G LTE:n (Cat4), A-GPS:n, Bluetooth 4.1:n, WiFi:n sekä NFC:n. Sisäistä tallennustilaa löytyy 16 gigatavua (käyttäjälle vapaana noin 9,1 GB:tä), jota voidaan laajentaa microSD-muistikortilla (tuki aina 200 GB:n asti).

Virtaa puhelimelle antaa 2600 milliampeeritunnin akku. Se tarjoaa LTE-verkossa 607 tunnin valmiusajan sekä jaksaa yhdellä latauksella peruskäytössä kaksi vuorokautta.

Sony Xperia M5 saapuu ensimmäisille markkinoille elokuun aikana. Hintatietoja japanilaisvalmistaja ei vielä suostunut paljastamaan.