Gigaset lähtee älypuhelinmarkkinoille, haastaa Applen ja Samsungin – tulossa myös Suomeen

Älypuhelinmarkkinoille saapuu syksyllä uusi nimi, kun saksalainen Gigaset esittelee ensimmäisen (tai mahdollisesti ensimmäiset) älypuhelimensa markkinoille IFA 2015 -messuilla 1. syyskuuta järjestettävässä julkistustilaisuudessa. Nykyiseltään yhtiö on tunnettu muun muassa langattomista puhelimista, VoIP-puhelimista sekä WLAN-tukiasemista. Gigaset on ollut mukana kommunikaatioon liittyvässä bisneksessä yli 160 vuotta, jonka se yhdessä saksalaisen insinööriosaamisen kanssa uskoo olevan merkittävänä apuna älypuhelinmarkkinoilla.

Tulevasta laitteesta ei tiedetä teknisesti tai esimerkiksi muotoilullisesti vielä mitään. Pocket-lint-verkkosivuston mukaan valmistajan toimitusjohtaja Charles Fränkl on vahvistanut, että käyttöjärjestelmänä tulee toimimaan Android, jota ei nyt voida pitää kovinkaan suurena yllätyksenä. Toimitusjohtajan mukaan turvallisuus tulee olemaan eräs keskeisistä painopisteistä.

MobiiliBlogin alustavien tietojen mukaan tulossa on premium-kategoriaan sijoittuva laite. Yhtiö aikoo nimittäin lähteä suoraan haastamaan markkinoiden kovimman kärjen, eli Applen ja Samsungin. Älypuhelin nähdään myös Suomen markkinoilla, joten siinäkin mielessä on kiehtovaa nähdä, mitä Gigaset on kehitellyt muiden älypuhelinvalmistajien päänmenoksi.

Gigaset, A new era for Gigaset: Entering the smartphone market