Uudessa Asus Zenfone Max -puhelimessa massiivinen 5000 mAh:n akku

Taiwanilainen Asus vastaa monien tehokäyttäjien toiveisiin uudella Zenfone Max -älypuhelimellaan, jossa on panostettu suureen akkukapasiteettiin. Tässä 5,5 tuuman 1280 x 720 pikselin kosketusnäytöllä varustetussa Android 5.0 Lollipop -pohjaisessa laitteessa on nimittäin huima 5000 milliampeeritunnin akku. Vertailuna mainittakoon, että saman kokoisen näytön omaava OnePlus 2 sisältää 3300 milliampeeritunnin akun ja kuusituumaisessa Nokia Lumia 1520:ssa on 3400 mAh:n akku. Asus on siis laittanut uutuuteensa todella tehokkaan akun, jonka voisi kuvitella kestävän aktiivisemmankin käyttäjän käsittelyssä vähintäänkin pari päivää.

Laitteen 5000 milliampeeritunnin akusta on muutakin hyötyä kuin pelkästään pitkät toiminta-ajat. Zenfone Max toimii valmistajan mukaan nimittäin myös varavirtalähteenä, eli tarvittaessa sillä voi ladata muita laitteita.

Akkua lukuun ottamatta Zenfone Max putoaa teknisesti keskikastiin, joka parantanee toiminta-aikoja entisestään. Sisällä jyrrää 64-bittinen 1,2 gigahertsin Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri, jonka toimintaa tukee kaksi gigatavua RAM-käyttömuistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy 16 gigatavua, jota on mahdollista laajentaa muistikortilla.

Puhelimen takana on 13 megapikselin kamera kaksivärisellä LED-salamalla ja lasertarkennuksella. Edessä on puolestaan viiden megapikselin kamera 85 asteen kuva-alalla.

Asuksen uutukainen tukee 4G LTE -verkkoa (cat4) sekä muun muassa Bluetooth 4.0-, GPS- ja WiFi-yhteyksiä sekä sisältää kaksi SIM-korttipaikkaa. Lähteiden mukaan kokonaisuus on vain 5,2 millimetriä paksu, joka kuulostaa varsin uskomattomalta. Suhtautuisin tähän tietoon vielä hienoisella varauksella, mutta joka tapauksessa Asus Zenfone Max on erittäin kiinnostava älypuhelin, joka saapuu Intiaan lokakuussa vielä määrittelemättömällä hinnalla. Saatavuus muun maailman osalta on vielä suuri kysymysmerkki.