Android-laitteiden tietoturva paranee: Google, LG ja Samsung lupaavat päivityksiä joka kuukausi

Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän tietoturva on viimeisen reilun viikon aikana ollut jälleen kiivaasti esillä. Kaikki juontaa juurensa Stagefright-nimellä kutsuttuun haavoittuvuuteen, joka mahdollistaa Android-laitteen kaappaamisen MMS-viestillä, joka sisältää multimediasisältöä. Pahimmassa tapauksessa käyttäjän ei edes tarvitse avata esimerkiksi saapunutta videotiedostoa, kun laite on jo saastunut. Useat valmistajat ovatkin jo ilmoittaneet työstävänsä korjauspäivitystä, mutta on pelko, että vanhempien laitteiden omistajat jäävät niiden ulkopuolelle. Joka tapauksessa haavoittuvuus on saanut pahan lisäksi myös aikaan paljon hyvää ja Androidin tietoturvaan tullaan jatkossa kiinnittämään entistäkin enemmän huomiota. Miten? Joka kuukausi julkaistavilla tietoturvapäivityksillä.

Ohjelmistojätti Google ilmoitti muutama päivä sitten aloittavansa Nexus-sarjan laitteilleen kuukauden välein julkaistavat tietoturvaan keskittyvät päivitykset perinteisten ohjelmistopäivityksien rinnalla. Ensimmäinen paketti on jo ulkona ja koskee Nexus 4-, Nexus 5-, Nexus 6-, Nexus 7-, Nexus 9-, Nexus 10- ja Nexus Player -tuotteita, paikaten muun muassa Stagefright-haavoittuvuuden. Tietoturvapäivityksiä jaetaan Nexus-laitteille vähintään kolmen vuoden ajan.

Googlen mukana joka kuukausi julkaistaviin tietoturvapäivityksiin ovat jo ehtineet sitoutua ainakin LG sekä Samsung. Tämä tulee parantamaan Android-laitteiden tietoturvaa merkittävästi ja helpottamaan kuluttajien elämää. Voisi kuvitella, että joka kuukausi jaettavat päivitykset muodostuisivat Android-maailmassa tulevaisuudessa yleiseksi standardiksi. Näin voisi ainakin toivoa.