Galaxy S6 edge+ tuo kaarevan näytön entistäkin suurempaan kokoluokkaan

Samsung on esitellyt tänään markkinoille uuden Android 5.1 Lollipop -pohjaisen älypuhelimen, joka kantaa nimeä Galaxy S6 edge+. Kuten nimikin kertoo, on kyseessä kooltaan suurempi versio yhtiön alkuvuodesta julkistamasta Galaxy S6 edgestä, jossa on molemmille sivuille kaareutuva näyttö. Uutuus laajentaa kosketusnäytön 5,1 tuumasta 5,7 tuumaan, nostaa käyttömuistin määrän kolmesta gigatavusta neljään sekä kasvattaa akun kapasiteettia 2600 mAh:sta 3000 milliampeerituntiin. Galaxy S6 edge+ saapuu Suomessa kauppoihin 4. syyskuuta. Se tulee saataville 32 sekä 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla, joiden viralliset suositushinnat ovat 899 ja 999 euroa.

Uskomme Samsungilla, että suurinäyttöiset älypuhelimet voivat ratkaista monia käyttäjien ongelmia, koska ne tarjoavat aina mukana kulkevan laitteen upealla katselukokemuksella. Galaxy S6 edge+ vahvistaa sitoutuneisuuttamme rohkeaan, kuluttajia palvelevaan innovointiin”, sanoo Samsungin Suomen telecom-myyntipäällikkö Antti Holopainen.

Näytön kaarevia reunoja Samsung pyrkii hyödyntämään Galaxy S6 edge+:ssa aikaisempaa laajemmin. Mukana oleva Apps edge -ominaisuus tarjoaa käyttäjälle nopean pääsyn omiin suosikkiohjelmiinsa ja paranneltu People edge -toiminto auttaa tärkeimmille kontakteille viestimisessä.

Galaxy S6 edge+

Korealaisvalmistajan uutuuden sydämenä toimii esikuvan tavoin Samsungin oma Exynos 7420 -järjestelmäpiiri, joka on rakennettu 14 nanometrin prosessilla. Siinä on neljä 1,5 gigahertsin Cortex-A53- sekä neljä 2,1 gigahertsin Cortex-A57-suoritinydintä. Suuri 5,7 tuuman näyttö perustuu Quad HD Super AMOLED -teknologiaan ja tarjoaa 2560 x 1440 pikselin tarkkuuden. Tämä tarkoittaa 518 pikseliä tuumaa kohden.

Galaxy S6 edge+ tukee pikalatausta sekä langatonta lataamista. Langallisella laturilla puhelimen akku latautuu täyteen 90 minuutissa ja Samsungin uusimmalla langattomalla laturilla noin 120 minuutissa, kehuu valmistaja virallisessa lehdistötiedotteessaan.

Samsung Pay

Uuden puhelimen myötä Samsung Pay -mobiilimaksupalvelu tulee syksyn aikana saatavilla Koreassa sekä Yhdysvalloissa. Palvelu on turvattu Samsung KNOXilla, sormenjälkitunnistimella ja digitaalisella tokenisaatiolla. Samsung Pay toimii sekä MST- (Magnetic Secure Transmission) että NFC- (Near Field Communication) tekniikoilla.

Sovelluspuolella tarjolle on tuotu Live Brodcastin -ominaisuus, jonka avulla puhelimesta voi välittää full hd -videokuvaa omille kontakteille. YouTube Live -sovelluksen avulla streamin voi jakaa myös laajemmille yleisöille. Galaxy S6 edge+ -käyttäjältä YouTube-linkin saava ystävä voi seurata reaaliaikaista streamattua materiaalia niin puhelimesta, tabletilta, tietokoneelta kuin SmartTV:n YouTube-ohjelmastakin.

Rakenteeltaan uutuus noudattelee esikuvaansa. Lasiset etu- ja takapinnat yhdistyvät metalliseen kehykseen. Kooltaan Galaxy S6 edge+ on 154,4 x 75,8 x 6,9 millimetriä ja se painaa 153 grammaa. Galaxy S6 edgen vastaavat lukemat ovat 142,1 x 70,1 x 7 millimetriä ja 132 grammaa. Uutukaisen muita tärkeitä ominaisuuksia ovat 4G LTE, NFC, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO(2×2), Bluetooth 4.2 LE, sormenjälkilukija sekä 16 (f/1.9, optinen kuvanvakain ja 4K-video) ja viiden (f/1.9) megapikselin kamerat.