Samsung Galaxy Note5: premium-materiaaleja ja lisää tehoa

Kaarevalla näytöllä varustetun Galaxy S6 edge+ -puhelimen ohella Samsung esitteli uuden Galaxy Note5:n, joka on vuonna 2011 lanseeratun mallisarjan viides jäsen. Ominaisuuksiltaan kyseessä on Galaxy S6 edge+:aa vastaava laite, mutta ilman kaarevaa näyttöä ja S Pen -kynällä höystettynä. Ehkäpä laitteiden samankaltaisuuden vuoksi ainakaan toistaiseksi Galaxy Note5 ei ole saapumassa Suomen markkinoille. Aika näyttää, muuttuuko tilanne tulevaisuudessa.

Galaxy Note5:ssä on metallinen runko sekä lasiset pinnat edessä ja takana Galaxy S6 -sarjan laitteiden tavoin. Takaosaa on pyöristetty, jotta laite istuisi käteen paremmin. Kooltaan uutuus on aavistuksen edeltäjäänsä kompaktimpi ja sen viralliset mitat sekä paino ovat 153,2 x 76,1 x 7,6 millimetriä ja 171 grammaa. Kiinteän ja kompaktimman rakenteen myötä muistikorttipaikasta on jouduttu luopumaan sekä akun kapasiteettia pienentämään edellisen sukupolven 3220 mAh:sta uutukaisen 3000 milliampeerituntiin.

Kapasiteetiltaan heikompaa akkua pyritään kompensoimaan pikalatauksella. Samsungin uutuus tukee nopeaa latausta sekä langallisesti että langattomasti. Tavallisesti johdolla ladattaessa akku täyttyy 90 minuutissa ja langattomasti 120 minuutissa.

Galaxy Note5

Galaxy Note5:n suuri 5,7 tuuman näyttö perustuu Quad HD Super AMOLED -teknologiaan ja tarjoaa 2560 x 1440 pikselin tarkkuuden. Sisällä jyskyttää 14 nanometrin prosessilla valmistettu Exynos 7420 -järjestelmäpiiri, jossa on on neljä 1,5 gigahertsin Cortex-A53- sekä neljä 2,1 gigahertsin Cortex-A57-suoritinydintä. Käyttömuistia on neljä gigatavua. Yhteyksiin kuuluvat muun muassa 4G LTE, NFC, MST, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO(2×2), Bluetooth 4.2 LE ja GPS. Käyttöjärjestelmän virkaa hoitaa Android 5.1 Lollipop.

Uutukaisen takana koreilee 16 megapikselin optisella kuvanvakaimella ja f/1.9-optiikalla varustettu kamera. Edessä on viiden megapikselin kamera f/1.9-aukolla. Ohjelmistopuolelta löytyvät sovellukset Live Brodcastin ja YouTube Live mahdollistavat full hd -videokuvan suoran välittämisen määrätyille kontakteille tai suoraan YouTubeen.

Galaxy Note5:een on integroitu sormenjälkilukija. Sitä käytetään yhtenä varmistuksena Koreaan ja Yhdysvaltoihin syksyllä saapuvassa Samsung Pay -mobiilimaksupalvelussa. Palvelu on turvattu myös Samsung KNOXlla ja toimii sekä NFC:llä että MST:llä.

Samsung Galaxy Note5, S Pen

S Pen -kynä on upotettu laitteen pohjaan ja irtoaa kätevästi sitä painamalla. Sen ominaisuuksia on viilattu ja kynällä voi esimerkiksi yhdistellä kuvakaappauksia yhdeksi kokonaisuudeksi. Ehkä kätevin uudistus on kuitenkin se, että käyttäjä voi aloittaa kirjoittamisen näytölle, vaikka laite olisi lukitustilassa. Muistiinpano tallentuu automaattisesti, kun kynä asetetaan takaisin laitteeseen.

Galaxy Note5 saapuu valituille markkinoille elokuussa 32 ja 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla seuraavissa väreissä: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum ja Silver Titanium. Hinta vaihtelee markkina-alueittain.

Miten on, toivoisitko näkeväsi Galaxy Note5:n myös Suomen markkinoilla?

Samsung Mobile Press, Samsung Stays Ahead of the Curve with Bold, Big Screen Smartphones

2 kommenttia

  1. Olisi ollut mielestäni fiksua pitää Note 5 laajennettavana (akku, SD). Tyhmää siirtyä molemmissa lippulaivoissa täydestä muokattavuudesta yhdessä sukupolvessa täyteen laajentamattomuuteen. Olisi pidetty Note 5 vielä laajennettavana ja sitten katsottu myyntilukujen perusteella onko järkeä mennä S6:n viitoittamaa tietä vai ei.

    1. Hyvä huomio. Ehkä Noten olisi voinut pitää tässä suhteessa erilaisena lippulaivana. Uudessa sukupolvessa Samsung on oikeastaan poistanut kaikki ominaisuudet (vaihdettava akku, muistikorttipaikka), joita se aikaisemmin hehkutti lippulaivojensa valtteina Applen laitteisiin verrattuna.

Kommentointi on suljettu!