Tältä näyttää Samsungin tuleva pyöreä Gear S2 -älykello

Korealainen Samsung kiusoitteli Unpacked 2015 -tapahtuman yleisöä lopuksi tulevalla älykellollaan. Yhtiö näytti yleisölle pienen pätkän Gear S2 -nimeä tottelevasta älykellosta, joka tulee olemaan valmistajan ensimmäinen pyöreällä kellotaululla varustettu älykello. Kyseisestä kellosta on huhuttu jo tovi ja nyt Samsung on tekemässä siitä virallista esittelemällä tuotteen maailmalle IFA-messuilla 3. syyskuuta.

Videolla nähdyn materiaalin lisäksi Samsung on julkaissut verkossa muotiin ja tyyliin painottuvan Lookbook-lehden, jossa se esittelee Galaxy Note5– ja Galaxy S6 edge+ -puhelimiaan. Muutamissa kuvissa vilahtaa myös Gear S2, josta vaikuttaisi tulevan markkinoille ainakin valkoinen/harmaa ja musta versio. Rakenne itsessään on selvästi metallinen ja hyvin minimalistinen.

Samsung Gear S2

Kellon käyttöliittymä viittaa vahvasti siihen, että Gear S2 perustuu Tizen-käyttöjärjestelmään. Tekniikasta ei tiedetä vielä mitään varmaa. Huhuja on liikkunut 768 megatavun käyttömuistista, neljän gigatavun tallennustilasta, GPS-yhteydestä ja sykemittarista. Kokonaisuutta vauhdittaisi Samsungin oma Exynos-sarjan järjestelmäpiiri.