Seuraava Android-versio on nimeltään Marshmallow

Toukokuussa Google I/O -tapahtumassa esitellyn Android M -käyttöjärjestelmän virallinen julkistus lähenee. Tästä kertoo se, että Androidin omassa kehittäjäblogissa ilmoitetaan lopullisten kehittäjätyökalujen saapuneen kaikkien innokkaiden saataville. Työkaluilla kehittäjät pääsevät varmistamaan, että sovellukset ovat täydellisesti yhteensopivia Android M -julkaisun kanssa. Tämän lisäksi Google on avannut oman Google Play -ohjelmistokauppansa sovelluksille, jotka tukevat uuden Android-version API-rajapintoja. Näin kehittäjät voivat valmistautua parhaansa mukaan tulevaan kuluttajajulkaisuun, joka tapahtuu syksyn aikana.

Kehittäjätyökalujakin enemmän tavallisia kuluttajia kiinnostanee erityisen paljon seuraavan Android-version nimi sekä versionumero, jotka on vihdoin vahvistettu. Seuraava julkaisu kulkee siis nimellä Android 6.0 Marshmallow. Vaikka kyseessä on niin sanottuihin perusasioihin, kuten suorituskyvyn optimoimiseen panostava julkaisu, on Google päättänyt nostaa versionumeron kerralla nykyisestä 5.1:stä 6.0:aan.

Keväällä paljastettujen tietojen perusteella Android 6.0 Marshmallow pyrkii vahvistamaan käyttöjärjestelmän perustaa. Se optimoi alustan suorituskykyä, lupaa parannuksia akkukestoon erityisesti valmiustilassa, helpottaa soittoäänen ja median äänenvoimakkuuksia säätämistä sekä selkeyttää sovelluksien vaatimia oikeuksia. Kokonaan uutena toimintona se tarjoaa älykkään Google Now on Tap -ominaisuuden, jonka myötä Google Now integroituu sovelluksiin ja kykenee tarjoamaan informaatiota ruudulla näkyvään sisältöön perustuen. Lisäksi mukaan kuuluvat muun muassa virallinen tuki USB Type-C -liitännälle ja sormenjälkilukijalle sekä uusi Android Pay -mobiilimaksupalvelu.

Viimeisimmän Developer Preview -testiversion Android 6.0 Marshmallow:sta voi ladata Nexus 5-, Nexus 6-, Nexus 9– ja Nexus Player -laitteille täältä. Se on viimeinen testiversio ennen syksyllä tapahtuvaa lopullista julkaisua.

Android Developer Blog, Develop a sweet spot for Marshmallow: Official Android 6.0 SDK & Final M Preview